Főoldal » Az otthonteremtés lesz az egyik legfontosabb téma a frakcióülésen
Belföldi hírek

Az otthonteremtés lesz az egyik legfontosabb téma a frakcióülésen

forrás: M1 – Ma reggel

Az otthonteremtés lesz az egyik legfontosabb téma a Fidesz kihelyezett frakcióülésén – jelentette ki Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár az M1 Ma reggel című műsorában.

 Itt vannak az új otthonteremtési program részletei

Mint mondta, új rendeletek jelennek meg, melyek egyszerűsítéseket tartalmaznak a használt lakások esetében, az új lakások tekintetében pedig támogatásokat. Ilyen a többi közt a 10 millió forintos támogatás, a 10 millió forintos kedvezményes hitel, illetve az, hogy ha valaki építkezik, 5 millió forintig az ingatlan áfáját visszaigényelheti.

Magyarország a határait megvédte, de nem állhatunk meg itt. A kvótarendszer szerint Magyarországra is embereket hoznának be. Ezt mi elutasítjuk – fogalmazott Tuzson Bence.

Láttuk a párizsi eseményeket, és hogy mi történt Kölnben, ezt mi Magyarországon nem szeretnénk, ezért kell az ország déli határainál a gazdasági bevándorlást megakadályozni – érvelt az államtitkár.

Ehhez eszközökre van szükség, ilyen az a javaslat, mely terrorveszély esetére vonatkozóan módosítaná az alaptörvényt, ehhez azonban kétharmad kell. Ha ezt elutasítja a parlament, kénytelenek vagyunk az emberekhez fordulni. Minden kormánynak a politikáját ugyanis az emberekre kell alapozni – jegyezte meg.

Hogy milyen formája lenne az emberek megkérdezésének, azt még nem döntötte el sem a kormány, sem a Fidesz. Várjuk meg, milyen lesz a parlamenti fogadtatás – mondta Tuzson Bence.

 

Hasonló hírek

Szívbeteg gyerekeknek szerveztek élményterápiás tábort Zalaszabarban

Edit

Skandináv lottó nyerőszámai

Edit

Friss: döbbenetes dolgot közölt az ügyészség a Hableány-katasztrófa ügyében gyanúsított hajóskapitányról – Kiderült, mit tett a baleset után

Mazsi