Hirmagazin.eu
Főoldal » Az ötös lottó nyertesekből nagy vesztesek is lehetnek
Életmód hírek

Az ötös lottó nyertesekből nagy vesztesek is lehetnek

Az ötös lottó nyertesekből nagy vesztesek is lehetnek

Aki rendszeresen vagy csak hébe-hóba lottózik, biztos elképzelte már, mi történne akkor, ha megnyerné a lottó ötös főnyereményét. Egy ekkora összeg mindenki életét megváltoztatná, és a nyertesek közül már sokakét meg is változtatta. A tapasztalat azonban az, hogy nem feltétlen a jó irányba. Kevesen tudják, de a lottó nyertesek közül nem mindenki tudott élni az ölébe hullott hatalmas lehetőséggel, így hamar elfogyott a csillagászati összegű nyeremény, sőt, még adósságba is keveredtek.

Persze sokan csak legyintenek, hogy velük ez biztosan nem történhetne meg, hiszen ők majd okosan bánnak a nyereményükkel, szakértőt fogadnak majd a befektetésekhez, és megváltoztatják majd az életüket. Természetesen akadnak, akik ekkora nyeremény árnyékában is két lábbal a földön tudnak maradni, mint például azok a rendőrök, akik 2009-ben 12-en együtt nyertek több mint 2 milliárd forintot. A fejenként közel 200 milliós nyeremény mellett sem léptek ki a rendőrségtől, és okosan tudták kihasználni a szerencséjüket. Sajnos azonban ezzel nem mindenki van így.

Akik nem tudták jól befektetni a pénzt

A Pénzkalauz utána járt, mi történik akkor, ha nem gazdálkodunk jól a megnyert pénzzel. Az egyik negatív magyar példa a győri Andraschek László nevéhez kötődik, aki hajléktalanból lett milliomos. Ő és a párja a 630 milliós nyereményükből cukrászda nyitottak, balatoni nyaralót és autót vásároltak, még sofőrjük is volt. A dolgok azonban nem alakultak fényesen, a cukrászda becsődölt, és az autó és a nyaraló is elúszott. A nyeremény nagy részét sajnos felélték, és mivel az ismerősöknek is szóltak, az összeg pikk-pakk elfogyott. Jelenleg egy kis kertes házban laknak, és állatokat gondoznak.

Számos hasonló eset van a magyar, de a külföldi lottó nyertesek esetében is, hogy nem tudták jól felhasználni a nyereményüket. Sajnos a sok pénz megrészegíti az embert, és bele se gondol, hogy az összeg bár nagynak tűnik, mégsem akkora, hogy csak úgy ész nélkül költsük, és életünk végéig kitartson. Andraschek László esete nem egyedülálló, de nem ő járt a legrosszabbul a lottó ötös nyertesek közül. Akadtak olyanok is, akik a hatalmas nyeremény után hatalmas adósságba keveredtek.

Lottó ötös nyeremény pszichés problémákhoz is vezethet

A nagy nyeremény nagy felelősséggel is jár. Ha eláruljuk, hogy milyen nagy szerencse ért minket, akkor nemcsak a befolyó összeg nagyságával kell majd számolunk, hanem azzal is, hogy lesznek a szűkebb és tágabb ismeretségi körünkben olyanok, akik szintén részesedni szeretnének belőle. Ezzel persze nem lenne baj, hiszen a szakértők is szokták javasolni, hogy ekkora összegből adakozzunk is, ám jóval többen fognak kérni tőlünk, mint akiknek adni tudunk, vagy szeretnénk. A visszautasítást pedig sokan nem viselik jól.

Számos olyan volt lottó nyertesről tudni, akik a nyeremény megnyerését követően pánikbetegségben szenvedtek, esetleg egyéb, más pszichés betegség tüneteit tapasztalták magukon. Pszichológus szakértők a lottó ötös megnyerése és drogfogyasztás között vontak párhuzamot, ami egy érdekes felvetés, de mégis van alapja. Minél nagyobb az összeg, annál jobban függünk tőle. Ha tehát akkora szerencse ér bennünket, hogy megnyerjük a lottó ötöst, érdemes eltitkolni, és komoly tervet készíteni arról, hogyan fektessük be, és hogy mire költsük.

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

10 jel arra, hogy rossz úton haladsz az életben

info

Komáromot is rázta már meg épp akkora földrengés, mint Horvátországot – 63 ember életét követelte a legerősebb hazai földmozgás..

Géza

Az orvosok addig nem műtenek meg, míg be nem hugyozom, vagy le nem bénulok – videók

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!