Image default
Belföldi hírek

Az osztrákok lezárták a Magyarországgal közös határátkelők felét

Ausztria Magyarországgal szomszédos tartománya, Burgenland megtiltotta a motorkerékpárok és személyautók forgalmát a két országot összekötő 60 határátkelő közül 35 helyen.

A burgenlandiak állítólag azért döntöttek így, mert a forgalmat a nagyobb átkelőhelyekre akarják átirányítani. Az Ausztria keleti határain élőket a schengeni határnyitás után sok helyen zavarta a jelentős részben az ingázó, Burgenlandban dolgozó magyarok miatt megnövekedett forgalom, sok kisebb úton korábban saját hatáskörben tettek jelzőtáblákat, próbálták betontuskókkal vagy sorompókkal korlátozni az autók átkelését – írja a Vezess.hu.

A rendelet nem új, mostantól azonban táblák is jelzik a tiltást, és bírságot is kiszabhatnak azok megszegőire. A büntetés akár 2180 euró is lehet, ami átszámolva nagyjából 700 000 forintot jelent.

A cikk arra is kitér, hogy a bécsi szövetségi kormány hat hónappal, 2019 májusáig kiterjesztette a határellenőrzést Ausztria magyar és szlovén határszakaszára. Ezt 2015-ben vezették be újra – átmenetileg felülírva a schengeni egyezményt – a menekültválság miatt.

Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba
Forrás: infostart.hu

Hasonló hírek

A kormány támogatja a digitális jólétet elősegítő szervezeteket

Géza

Azok a fiatalok sem konyítanak jobban a pénzügyekhez, akik már tanulták

Edit

Most kapaszkodj meg: ennyi fizetést tartanak jónak a 14-19 évesek

Géza