Főoldal » Az Osztrák Szociáldemokrata Párt listavezetője nem határolódott el a patkányozó Bangónétól – videó
Külföld

Az Osztrák Szociáldemokrata Párt listavezetője nem határolódott el a patkányozó Bangónétól – videó

Hiába a Bangóné-féle „patkányozás”, az MSZP a legjobb választás – így látja Andreas Schieder, az osztrák szociáldemokraták EP-listavezetője, aki hétfőn a szocialista Ujhelyi Istvánnal egyeztetett Bécsben.

Ausztriában nemrég a szociáldemokraták tiltakoztak az ellen, hogy patkányhoz hasonlította a bevándorlókat egy alpolgármester, aki azóta lemondott. Hazánkban viszont még mindig országgyűlési képviselő a „patkányozó” Bangóné Borbély Ildikó – hangzott el az M1 Híradójában.

Nagy botrányt kavart az ügy, ellene vagyok annak, hogy egymás ellen kijátsszanak embereket – mondta az M1-nek Andreas Schieder, az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) EP-listavezetője arról, hogy a kormánykoalícióban is részt vevő Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) egyik alpolgármestere nemrégiben egy versben rágcsálókhoz hasonlította az Ausztriába érkező migránsokat. A politikus belebukott az ügybe, le kellett mondania. A szociáldemokraták ezenfelül a kormánykoalíció felbontását is követelték, és azt hangoztatták, a „patkányozás” miatt nem szabad együttműködni az FPÖ-vel.

EP-listavezetőjük, Andreas Schieder hétfőn mégis az MSZP-s Ujhelyi Istvánnal tartott közös sajtótájékoztatót, holott az osztrák esethez hasonló „patkányozás”  a Magyar Szocialista Pártnál is előfordult. Az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó korábban a Fidesz támogatóiról szóló kérdésre válaszolta egy interjúban mondta azt, hogy szerinte sok a patkány Magyarországon.

Az ausztriai ügyet leghangosabban bíráló osztrák szociáldemokraták listavezetőjétől az M1 Híradója azt szerette volna megtudni, hogy a hazájában történt eset után a hasonló botrányba keveredő MSZP-től is elhatárolódik-e. Andreas Schieder először azt válaszolta, nem tudja, miről van szó, majd többször is megpróbálta az M1 riporterébe fojtani a szót.

Az MSZP a legjobb párt Budapesten, és remélem, ezt a részt nem vágják ki, és mindenki látja a Magyar Televízióban. Annak, aki Magyarországon szabadságot szeretne, az MSZP-re kell szavaznia – mondta, majd a riporternek harmadjára sem hagyta, hogy feltegye a kérdését.

Még egyszer elmondom, hogy Ujhelyi István az egyetlen jó választás Magyarország számára – hangoztatta Schieder, így arra a kérdésünkre, hogy a MSZP tagjainak szabad-e patkányoknak nevezni az embereket, vagy Bangóné Borbély Ildikónak az ausztriai FPÖ politikusához hasonlóan le kellene-e mondania, az osztrák szociáldemokraták EP-listavezetője nem adott választ.

Ahogy korábban az Európai Bizottság alelnöke, egyben az európai szocialisták csúcsjelöltje, Frans Timmermans sem. A politikus az osztrák szociáldemokratákhoz hasonlóan az ausztriai ügy kapcsán nemtetszését fejezte ki, ám amikor Bangóné Borbély Ildikó nyilatkozata kapcsán a stábját kerestük, Frans Timmermans is hallgatott.

m1

Hasonló hírek

Kisbabákat akartak felrobbantani, a terroristáknak semmi sem szent

Mazsi

Elfogták az Iszlám Állam négy magas rangú parancsnokát Törökországban

Géza

Utasok közé ültetik az ebolás holttesteket

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------