Image default
Belföldi hírek

Az osztrák kancellár hagyhatná, hogy “a valóság nála is felkapcsolja a lámpát” – közölte Szijjártó Péter

forrás: MTI

Werner Faymann osztrák kancellár továbbra is valótlanságokat állít Magyarországgal kapcsolatban – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn az osztrák politikus egy nyilatkozatára reagálva.

A tárcavezető a Külgazdasági és Külügyminisztérium által az MTI-hez eljuttatott közleményben arra reagált, hogy Werner Faymann az Österreich című ingyenes napilapnak adott interjújában megismételte a Magyarországról érkező migránsok beengedésével kapcsolatban a múlt csütörtöki, a Süddeutsche Zeitung által szervezett gazdasági fórumon mondottakat.

Azt állította, hogy Magyarország szeptember 4-én migránsok ezreit küldte Ausztria felé, így neki és Angela Merkel német kancellárnak el kellett döntenie, hogy megakadályoznak-e egy humanitárius katasztrófát vagy a menekülteket kizárva megkockáztatják annak bekövetkeztét.

Az osztrák kancellár hagyhatná, hogy "a valóság nála is felkapcsolja a lámpát" - közölte Szijjártó Péter
Werner Faymann. (MTI/EPA/Wolfgang Kumm)

A közleményben felidézték: Werner Faymann szerint egyiküknek sem volt kérdés, hogy az emberi méltóság oldalára kell állniuk és nem hagyhatják az embereket éhen halni, nem tagadhatják meg tőlük a szükséges orvosi ellátást. De az is világos mindkettejüknek, hogy a migrációs válságot nem lehet az osztrák vagy a német határon megoldani, ehhez a nemzetközi közösség erőfeszítésére van szükség.

Szijjártó Péter minderre válaszul kijelentette: Werner Faymann továbbra is valótlanságokat állít Magyarországgal kapcsolatban, és “attól, mert sokszor mondja, a hazugság nem válik igazsággá”.

Hangsúlyozta: az igazság az, hogy Magyarország nem küldött több ezer bevándorlót szeptember 4-én Ausztria felé, sőt egyetlen embert sem küldött. Magyarország az illegális bevándorlóknak a hivatalos befogadóállomásokon ellátást és szállást biztosított. A migránsok jelentős része azonban egyre agresszívebbé vált, nem volt hajlandó együttműködni a hatóságokkal, és “eleget téve a német meghívásnak” elindult Ausztria és Németország felé – idézte fel a történteket.

A külügyminiszter kiemelte: jó lenne, ha az osztrák kancellár is “hagyná, hogy az úgynevezett valóság nála is felkapcsolja a lámpát”. Ez sokat segítene a helyzet átlátásában – tette hozzá Szijjártó Péter.

 

Hasonló hírek

Fidesz: Több százezer magyar adatai kerülhettek illetéktelen kezekbe Hadházy Ákos miatt

Géza

Buszok hozzák vissza a migránsokat Ausztriából

Edit

Elindulnak Románia felől is?

Edit