Hirmagazin.eu
Főoldal » Az összefogás első eredménye: Gyurcsány nem lesz miniszterelnök.., legalábbis nem akar lenni, de ha akarna, az se jelentene semmit..
Belföldi hírek

Az összefogás első eredménye: Gyurcsány nem lesz miniszterelnök.., legalábbis nem akar lenni, de ha akarna, az se jelentene semmit..

Gyurcsány Ferenc egy magánbeszélgetésen ígérte meg, nem száll be a harcba..

Gyurcsány Ferenc egy magánbeszélgetésen ígérte meg, nem száll be a harcba /Fotó: RAS

Fotó: RAS

Az ellenzék szerint soha vissza nem térő lehetőség van egy összefogásban.

Budapest — Vajon kezdhet aggódni a kormány? Az ellenzéki pártok, tanulva az előző parlamenti választások kudarcaiból, már most elhatározták, hogy minden választókerületben csak egy ellenzéki jelöltet indítanak a kormánypárt jelöltjével szemben a 2022-es országgyűlési választásokon. A cél, hogy ne aprózódjanak el a szavazataik. A terv működőképesnek bizonyul, egyelőre azonban csak egy eredménye van: egy titkos, szóbeli paktum alapján soha többé nem lehet miniszterelnök Gyurcsány Ferenc.

Az ellenzéki erők az együttműködés érdekében félretették érdekellentéteiket, és úgy tűnik, a Gyurcsány-kérdést is megoldották.

– Gyurcsány Ferenc DK-elnök megígérte, hogy a jövőben nem fog közjogi tisztséget vállalni. Ez azt jelenti, hogy a leendő ellenzéki kormányban sem fog szerepet kapni, ami számunkra fontos az együttműködésünk szempontjából – mondta a Blikknek Fekete-Győr András, a Momentum elnöke.

 Fekete-Győr András (Momentum) és még sokan úgy vélik, ha sikerül 106 körzetben közös jelöltet állítani, akkor összejöhet a rég áhított összefogás/Fotó:  Zsolnai PéterFekete-Győr András (Momentum) és még sokan úgy vélik, ha sikerül 106 körzetben közös jelöltet állítani, akkor összejöhet a rég áhított összefogás/Fotó: Zsolnai Péter

– Gyurcsányt a kollégámnak tekintem, aki a nulláról felépített egy sikeres pártot – tette hozzá a pártvezető.

Fekete-Győr szavait egy másik párt vezére is megerősítette, aki úgy fogalmazott: egy magánbeszélgetésen hangzott el Gyurcsány Ferenc ígérete.

Kerestük Gyurcsányékat ezzel kapcsolatosan, de eddig nem reagáltak.

Az még nem eldöntött, hogy egy ellenzéki lista lesz vagy esetleg több, de az biztos, hogy közös programot fognak írni, és valószínűleg egy közös miniszterelnök-jelölttel fognak indulni.

– Közös miniszterelnök-jelöltet szeretnénk, akit előválasztás útján választanánk ki – jelentette ki a Blikknek Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke.

 Szabó Tímea ( Párbeszéd) / Fotó: MTI / Kovács TamásSzabó Tímea ( Párbeszéd) / Fotó: MTI / Kovács Tamás

Az MSZP elnöke szerint az ellenzék egységes arculattal futna neki a választásnak.

– Lesznek közös színeink, mint az önkormányzati választáson, még akár egyenpólókat is felveszünk, ha kell – tette hozzá Tóth Bertalan, az MSZP elnöke.

Tóth Bertalan (MSZP) / Fotó: MTI / Koszticsák SzilárdTóth Bertalan (MSZP) / Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere azt mondta, ha mind a 106 körzetben a választók döntik majd el, ki a Fidesz legyőzésére legalkalmasabb jelölt, akkor van esély a kétharmados ellenzéki győzelemre.

Márki-Zay Péter / Fotó: MTI / Kelemen ZoltánMárki-Zay Péter / Fotó: MTI / Kelemen Zoltán

A választási szakértő szerint 9 év kellett az ellenzéki pártoknak, míg kitanulták a választási rendszert.

– Evidencia, hogy egy egyfordulós rendszerben az ellenzéknek csak egy jelölttel van esélye. Az, hogy most alkalmazni is fogják, kellett az is, hogy a választók megbüntessék azokat a pártokat, amelyeket az együttműködés kerékkötőinek tartottak – mondta László Róbert, a Political Capital szakértője, aki szerint lehet, hogy kamupártokkal zavarják majd az összefogást.

Októberben tesztelhetik a megállapodást

Október elején tartják a szerencsi választókerületben az időközi képviselő-választást a motorbalesetben elhunyt fideszes Koncz Ferenc helyére. A Fidesz a meghalt politikus lányát, Koncz Zsófiát indítja, míg az ellenzék egységesen a Jobbik jelöltjét, Bíró Lászlót támogatja.

Szerinted van esélye a fentiek közül bárkinek is arra, hogy egy olyan csodálatos országot irányítson, mint Magyarország? Szólj hozzá! Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Titokban érkeztek meg a román kincsek Szegedre

Géza

Eltűnés miatt keresi a rendőrség Dr. Pohareczky Gyulát

Géza

Olvashatjátok sok cikkünkben, hogy a fontosabb bűnügyekben a Készenléti Rendőrség járt el. Most bemutatjuk nektek a Készenléti Rendőrséget

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------