Egészség - betegség

Az őssejtek adhatnak választ a cukorbetegségben szenvedők legfőbb problémáira

Tartósan magas a vércukorszintje? Cukorbetegségben szenved? Talán már szövődmények is kialakultak? Itt a megoldás, talán még nem késő!

Az őssejtszaporítás forradalmi megoldás lehet a fenti problémákra!

A cukorbetegség tünetei és szövődményei azt jelzik, hogy az adott szervek, sejtek károsodtak, regenerációjuk csökkent. Ebben a helyzetben szervezetünknek több őssejtre van szüksége.

Talán hihetetlen, de az emberi testben másodpercenként csaknem egymillió sejt pusztul el, melyeket a jól működő, egészséges szervezet észrevétlenül, azonnal pótol. Beteg emberek milliói viszont reménykedve várják, hogy a ma még gyógyíthatatlannak tekintett betegségek kezelésében új lehetőségeket nyisson az őssejtkutatás, melyben világszerte tudósok százai vesznek részt, s manapság már nemcsak külföldi, de jelentős hazai eredményekkel is büszkélkedhetnek.

Mik azok az őssejtek?

Az őssejtek minden élőlény szervezetében megtalálhatók. Hiányuk esetén a szervezet nem tudna regenerálódni, és akár néhány óra leforgása alatt elpusztulhatna.

Az őssejtek korlátlan számú osztódásra, megújulásra képes, nem specializálódott sejtek, amelyek osztódás révén önmagukhoz hasonló sejteket képeznek.

Kép: Laminine

A fogantatás után az embrió csak őssejtekből áll. Sejtjei azonban a 15. naptól kezdve specializálódnak, azaz különböző, egyetlen saját feladattal rendelkező sejtté (ideg-, izom-, csont- és bőrsejtté) alakulnak át véglegesen.

Azonban nem minden sejt indul el a specializálódás útján. A szöveti őssejtek ugyanis később is megőrzik univerzális tulajdonságukat.

Felnőttkorban ezek az őssejtek legnagyobb mennyiségben a csontvelőben találhatók meg. Ha egy szerv nem működik optimálisan, vagy valamilyen módon sérülést szenved és sejtpótlásra van szüksége, akkor üzenetet küld a csontvelőbe, amely felismeri az információt, és küldi az őssejteket. Az őssejt kilép a csontvelőből, bekerül a véráramba, eljut a szervekhez, és a szerv sejtjévé válik. Ezáltal a szerv képes megújulni, funkcióit megőrizve egészségesen működni. Így az őssejtek fenntartanak egyfajta állandó és nélkülözhetetlen regenerálódási folyamatot.

Igen ám, de a kor előrehaladtával a szervezet őssejttermelése csökken.

Az őssejtek száma újszülött- és csecsemőkorban a legmagasabb, 20-25 millió körül mozog. 35 éves kor körül számuk jelentősen csökken, míg 60-70 éves korra az egyötödére zuhan vissza.

Kép: edenkert.hu

Az őssejtszint csökkenése számos betegség kialakulásának a kezdete, illetve az előjele lehet, míg a magas őssejtszám éppen ennek az ellenkezőjére utal.

Tény, hogy minél magasabb szervezetünk őssejtszintje, annál jobb az egészségi állapotunk.

Az őssejtszint a legjobb jelzője az egészségnek. Jobb, mint a koleszterinszint, a vérnyomás, a vércukorszint stb.

A tudomány jelenlegi álláspontja szerint egyedül az őssejtek rendelkeznek azzal a tulajdonsággal, hogy szervezetünk bármely más, több mint 200 fajta sejtjévé (pl.: máj, vese, ideg, szívizom stb.) képesek legyenek átalakulni.

Mit jelent ez cukorbetegség esetén?

Az őssejtek képesek a szervezetünkben olyan sejtekké átalakulni, differenciálódni, amelyek az inzulint termelik. Az inzulin a cukrok sejtbe jutását teszi lehetővé, így csökkentve a vércukorszintet.

Az őssejtkutatás természetesen még korai fázisban tart, de az már világossá vált, hogy az őssejtek megfelelő felhasználásával szinte bármilyen betegség gyógyítható, pontosabban annak tünetei csökkenthetők.

Kép: HáziPatika.com

Őssejteket különböző módszerek alkalmazásával nyerhetünk:

 • A sok etikai kérdést felvető, embrióból nyert sejtekkel.
 • A köldökzsinórvér levételével és tárolásával. Szüléskor a köldökzsinórvérből mintegy 5 millió sejt nyerhető, melyet sejtbankokban 20-30 évig lefagyasztva tárolnak.
 • A csontvelőből nyert őssejtekkel, melyeket műtéttel ültetnek be a beteg szervekbe.

Az elmúlt években számtalan olyan műtétet végeztek, amely során addig reménytelennek tűnő gyógyulást értek el.

Vajon milyen eredmény várható, ha cukorbetegeknek ültetnek be őssejtet?

A fiatalkori cukorbetegség esetén az inzulintermelő sejtek halnak el. Ezért egy olyan műtét, amely során a hasnyálmirigybe ültetik be az őssejtet, visszaadhatná a szervezet inzulintermelő képességét, mert a beültetett őssejtekből ezek a sejtek is újraképződnek.

Őssejt-kutatás. Kép: Hirmagazin.eu
Őssejt-kutatás. Kép: Hirmagazin.eu

Erre Magyarországon potenciálisan 1 millió ember vár.

Van azonban egy jó hírünk: az extra mennyiségű őssejt ma már műtéti beavatkozás nélkül is elérhető!

Hogyan?

Napjaink őssejtkutatásának egyik legfontosabb kérdése a felnőtt őssejtek többszörözése. Ha rá tudjuk venni a szervezetünket arra, hogy természetes úton több őssejtet termeljen, akkor a szervezetünk saját maga tudja kijavítani a betegség, baleset vagy egyszerűen az öregedés által bekövetkezett hibákat.

Az elmúlt években a Pécsi Tudományegyetemen egy magyar kutatócsoport azt vizsgálta, hogyan lehetne természetes anyagokból előállítani egy olyan terméket, amely fokozza a szervezetben az őssejtek termelését, és segít azok jótékony hatásának kibontakozásában.

Így született meg a kifejezetten cukorbetegeknek kifejlesztett őssejtszaporító és őssejtvédő kapszulaegyüttes, az Olimpiq StemXCell SL.

Olimpiq StemXCell SL

A termék olyan természetes anyagok válogatott kivonata, ami szervezetünkben a felnőtt csontvelői őssejtkibocsátást legalább 75%-kal képes megnövelni.

A kutatás során a közel 20 ezer megvizsgált anyag közül a termékhez aszerint választottuk ki a megfelelőket, hogy

 • az összetevők hatására termelődő őssejtek a véráramba kerülve életképesek maradnak-e,
 • eljutnak-e a megfelelő sérült vagy elhasználódott szövetekhez,
 • és ott valóban képesek-e átalakulni a megfelelő sejtekké és beépülni a szövetekbe.

Nézzük, hogyan is működik az Olimpiq StemXCell SL!

A termék párban tartalmazza a kapszulákat (védő + szaporító), melyeket egymást követően, fél óra elteltével kell bevenni.

Olimpiq StemXCell SL

Az őssejtvédő kapszula nem más, mint erős antioxidánsokat, flavonoidokat és egyéb összetevőket tartalmazó készítmény, mely a szervezetünkben nap mint nap termelődő szabad gyökök megkötését és semlegesítését szolgálja. Továbbá védelmet nyújt a többlet őssejteknek, hogy károsodás nélkül juthassanak el a regenerálandó területre.

Olimpiq StemXCell SL

A másik komponens a csontvelői sejttermelésre hat. Ez a komponens felelős azért, hogy az őssejtszám a vérkeringésben megemelkedjen.

Mi várható a terméktől?

 • kiegyensúlyozott vércukorszint biztosítása;
 • a cukorbetegek életminőségének javítása;
 • a diabétesz mindkét típusánál bekövetkező szövődmények kivédése;
 • a szervezet regenerációs képességének javításával a szövődmények leküzdése.

Az Olimpiq StemXCell SL hatóanyagai:

Króm

Builder Shop

A vércukorszint szabályozásához és az inzulinnal szembeni érzékenység kialakulásához, normalizálásához szükséges. Hiányában inzulinrezisztencia alakul ki.

Cink

morphosis.rs

A betegség kezelésében nagy szerepet játszik, ugyanis az inzulin cinkhez kötődve tárolódik a hasnyálmirigyben, annak működéséhez is nélkülözhetetlen, továbbá elengedhetetlen a sebgyógyuláshoz, ami a cukorbetegek esetében különösen fontos.

Inulin

Nutrients Review

Olyan poliszaharid (összetett cukor), amely több növényben megtalálható (pl. csicsóka). A bél baktériumflórájának kedvező befolyásolásával vércukorszint-csökkentő hatású, mivel a szénhidrátok lebontását, felszívódását egyenletessé teszi.

Stevia

Stevia, kép - Hirmagazin.eu
Stevia, kép – Hirmagazin.eu

Tanulmányok szerint a 2-es típusú cukorbetegség ellen ígéretes, enyhíti az inzulinfüggést. Az enzimtermelésben kiemelt szerepű hasnyálmirigy működését segíti, ami a szénhidrátok lebontásában kulcsfontosságú. Ugyancsak meghatározó a máj cukoranyagcserében betöltött szerepének támogatásában. Ezáltal a vércukorszintet szabályozza a testben.

Kecskeruta

Airmid nyomában

Régóta ismert a népi gyógyászatban mint vércukorcsökkentő gyógynövény. A szénhidrát-anyagcserét serkenti.

Gyermekláncfű

Hirmagazin.eu

Máj- és epeműködést serkentő, vércukorszintet csökkentő. Fontos szerepe van az érrendszeri szövődmények és a diabéteszes látásromlások (retinopátia) megelőzésében.

Feketeáfonya-levél

Györgytea.hu

Az erek falát, elsősorban a hajszálerekét erősíti. Különösen hasznos diabéteszes retinopátiában és sárgafolt sorvadásánál. Kapillárisjavító hatása miatt a szem hajszálereivel párhuzamosan a vese hajszálereire is kifejtett regeneráló hatása miatt diabéteszes nefropátiában is ígéretes.

Koenzim Q10

Aktival

Sejtanyagcsere-segítő hatásával fontos szerepet játszik a szervezet energia-háztartás egyensúlyának biztosításában.


Kutatási eredmények cukorbetegségnél:

A magyar kutatók mesterséges úton károsították a kísérleti állatok hasnyálmirigyében lévő inzulintermelő ún. béta-sejteket, majd az egyik csoportot Olimpiq SXC készítménnyel etették a normál táplálékuk mellett, ennek hatására a kontrollcsoporthoz képest jelentősen javult az inzulintermelés a készítményt fogyasztó állatok esetén. Valószínűleg a sérült szöveti sejtek helyébe a pluszban termelődött őssejtek épültek be és állították helyre az inzulintermelést.

Olimpiq StemXCell SL:

 • magyar fejlesztésű termék;
 • erős antioxidáns hatás;
 • minőségileg ellenőrzött természetes alapanyagok;
 • 1-es és 2-es típusú cukorbetegeknek is ajánljuk;
 • tudományos vizsgálatokkal igazolt hatás;
 • nem tartalmaz cukrot, mesterséges színezéket, szóját, mesterséges aromát, tejszármazékot, élesztőt, tartósítószert.

A doboz tartalma: 45 db „A” kapszula + 45 db „B” kapszula

Bizoo

Felhasználási javaslat:

Naponta 1 db „A” (antioxidáns komplex) kapszula és 1 db „B” (őssejtszám-növelő komponens) kapszula.

Mint minden anyagnak, amit a szervezetünkbe beviszünk, az Olimpiq StemXCell SL hatóanyagainak is időre van szüksége, hogy teljes hatását a lehető legjobban kifejtse.

Ezért a legjobb eredmények elérése érdekében minimum 3 hónapig javasoljuk a szedését, de alkalmazható folyamatosan is.

Olimpiq StemXCell SL
Kapható a patikákban, drogériákban, az orvos által javasolt vásárlási helyeken!
Forrás: gyógyszernelkul.com

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Related posts

tegnap hajnalban alhunyt Dorcsi, akiért az egész ország aggódott. Nyugodjék békében! Hirmagazin.eu

Géza

Nem csak az időseket sújtja a gyengülő memória

info

Vodka és napraforgó olaj – mítosz vagy realitás?

info