Image default
Egészség - betegség

Az őssejtek adhatnak választ a cukorbetegségben szenvedők legfőbb problémáira

Tartósan magas a vércukorszintje? Cukorbetegségben szenved? Talán már szövődmények is kialakultak? Itt a megoldás, talán még nem késő!

Az őssejtszaporítás forradalmi megoldás lehet a fenti problémákra!

A cukorbetegség tünetei és szövődményei azt jelzik, hogy az adott szervek, sejtek károsodtak, regenerációjuk csökkent. Ebben a helyzetben szervezetünknek több őssejtre van szüksége.

Talán hihetetlen, de az emberi testben másodpercenként csaknem egymillió sejt pusztul el, melyeket a jól működő, egészséges szervezet észrevétlenül, azonnal pótol. Beteg emberek milliói viszont reménykedve várják, hogy a ma még gyógyíthatatlannak tekintett betegségek kezelésében új lehetőségeket nyisson az őssejtkutatás, melyben világszerte tudósok százai vesznek részt, s manapság már nemcsak külföldi, de jelentős hazai eredményekkel is büszkélkedhetnek.

Mik azok az őssejtek?

Az őssejtek minden élőlény szervezetében megtalálhatók. Hiányuk esetén a szervezet nem tudna regenerálódni, és akár néhány óra leforgása alatt elpusztulhatna.

Az őssejtek korlátlan számú osztódásra, megújulásra képes, nem specializálódott sejtek, amelyek osztódás révén önmagukhoz hasonló sejteket képeznek.

Kép: Laminine

A fogantatás után az embrió csak őssejtekből áll. Sejtjei azonban a 15. naptól kezdve specializálódnak, azaz különböző, egyetlen saját feladattal rendelkező sejtté (ideg-, izom-, csont- és bőrsejtté) alakulnak át véglegesen.

Azonban nem minden sejt indul el a specializálódás útján. A szöveti őssejtek ugyanis később is megőrzik univerzális tulajdonságukat.

Felnőttkorban ezek az őssejtek legnagyobb mennyiségben a csontvelőben találhatók meg. Ha egy szerv nem működik optimálisan, vagy valamilyen módon sérülést szenved és sejtpótlásra van szüksége, akkor üzenetet küld a csontvelőbe, amely felismeri az információt, és küldi az őssejteket. Az őssejt kilép a csontvelőből, bekerül a véráramba, eljut a szervekhez, és a szerv sejtjévé válik. Ezáltal a szerv képes megújulni, funkcióit megőrizve egészségesen működni. Így az őssejtek fenntartanak egyfajta állandó és nélkülözhetetlen regenerálódási folyamatot.

Igen ám, de a kor előrehaladtával a szervezet őssejttermelése csökken.

Az őssejtek száma újszülött- és csecsemőkorban a legmagasabb, 20-25 millió körül mozog. 35 éves kor körül számuk jelentősen csökken, míg 60-70 éves korra az egyötödére zuhan vissza.

Kép: edenkert.hu

Az őssejtszint csökkenése számos betegség kialakulásának a kezdete, illetve az előjele lehet, míg a magas őssejtszám éppen ennek az ellenkezőjére utal.

Tény, hogy minél magasabb szervezetünk őssejtszintje, annál jobb az egészségi állapotunk.

Az őssejtszint a legjobb jelzője az egészségnek. Jobb, mint a koleszterinszint, a vérnyomás, a vércukorszint stb.

A tudomány jelenlegi álláspontja szerint egyedül az őssejtek rendelkeznek azzal a tulajdonsággal, hogy szervezetünk bármely más, több mint 200 fajta sejtjévé (pl.: máj, vese, ideg, szívizom stb.) képesek legyenek átalakulni.

Mit jelent ez cukorbetegség esetén?

Az őssejtek képesek a szervezetünkben olyan sejtekké átalakulni, differenciálódni, amelyek az inzulint termelik. Az inzulin a cukrok sejtbe jutását teszi lehetővé, így csökkentve a vércukorszintet.

Az őssejtkutatás természetesen még korai fázisban tart, de az már világossá vált, hogy az őssejtek megfelelő felhasználásával szinte bármilyen betegség gyógyítható, pontosabban annak tünetei csökkenthetők.

Kép: HáziPatika.com

Őssejteket különböző módszerek alkalmazásával nyerhetünk:

 • A sok etikai kérdést felvető, embrióból nyert sejtekkel.
 • A köldökzsinórvér levételével és tárolásával. Szüléskor a köldökzsinórvérből mintegy 5 millió sejt nyerhető, melyet sejtbankokban 20-30 évig lefagyasztva tárolnak.
 • A csontvelőből nyert őssejtekkel, melyeket műtéttel ültetnek be a beteg szervekbe.

Az elmúlt években számtalan olyan műtétet végeztek, amely során addig reménytelennek tűnő gyógyulást értek el.

Vajon milyen eredmény várható, ha cukorbetegeknek ültetnek be őssejtet?

A fiatalkori cukorbetegség esetén az inzulintermelő sejtek halnak el. Ezért egy olyan műtét, amely során a hasnyálmirigybe ültetik be az őssejtet, visszaadhatná a szervezet inzulintermelő képességét, mert a beültetett őssejtekből ezek a sejtek is újraképződnek.

Őssejt-kutatás. Kép: Hirmagazin.eu
Őssejt-kutatás. Kép: Hirmagazin.eu

Erre Magyarországon potenciálisan 1 millió ember vár.

Van azonban egy jó hírünk: az extra mennyiségű őssejt ma már műtéti beavatkozás nélkül is elérhető!

Hogyan?

Napjaink őssejtkutatásának egyik legfontosabb kérdése a felnőtt őssejtek többszörözése. Ha rá tudjuk venni a szervezetünket arra, hogy természetes úton több őssejtet termeljen, akkor a szervezetünk saját maga tudja kijavítani a betegség, baleset vagy egyszerűen az öregedés által bekövetkezett hibákat.

Az elmúlt években a Pécsi Tudományegyetemen egy magyar kutatócsoport azt vizsgálta, hogyan lehetne természetes anyagokból előállítani egy olyan terméket, amely fokozza a szervezetben az őssejtek termelését, és segít azok jótékony hatásának kibontakozásában.

Így született meg a kifejezetten cukorbetegeknek kifejlesztett őssejtszaporító és őssejtvédő kapszulaegyüttes, az Olimpiq StemXCell SL.

Olimpiq StemXCell SL

A termék olyan természetes anyagok válogatott kivonata, ami szervezetünkben a felnőtt csontvelői őssejtkibocsátást legalább 75%-kal képes megnövelni.

A kutatás során a közel 20 ezer megvizsgált anyag közül a termékhez aszerint választottuk ki a megfelelőket, hogy

 • az összetevők hatására termelődő őssejtek a véráramba kerülve életképesek maradnak-e,
 • eljutnak-e a megfelelő sérült vagy elhasználódott szövetekhez,
 • és ott valóban képesek-e átalakulni a megfelelő sejtekké és beépülni a szövetekbe.

Nézzük, hogyan is működik az Olimpiq StemXCell SL!

A termék párban tartalmazza a kapszulákat (védő + szaporító), melyeket egymást követően, fél óra elteltével kell bevenni.

Olimpiq StemXCell SL

Az őssejtvédő kapszula nem más, mint erős antioxidánsokat, flavonoidokat és egyéb összetevőket tartalmazó készítmény, mely a szervezetünkben nap mint nap termelődő szabad gyökök megkötését és semlegesítését szolgálja. Továbbá védelmet nyújt a többlet őssejteknek, hogy károsodás nélkül juthassanak el a regenerálandó területre.

Olimpiq StemXCell SL

A másik komponens a csontvelői sejttermelésre hat. Ez a komponens felelős azért, hogy az őssejtszám a vérkeringésben megemelkedjen.

Mi várható a terméktől?

 • kiegyensúlyozott vércukorszint biztosítása;
 • a cukorbetegek életminőségének javítása;
 • a diabétesz mindkét típusánál bekövetkező szövődmények kivédése;
 • a szervezet regenerációs képességének javításával a szövődmények leküzdése.

Az Olimpiq StemXCell SL hatóanyagai:

Króm

Builder Shop

A vércukorszint szabályozásához és az inzulinnal szembeni érzékenység kialakulásához, normalizálásához szükséges. Hiányában inzulinrezisztencia alakul ki.

Cink

morphosis.rs

A betegség kezelésében nagy szerepet játszik, ugyanis az inzulin cinkhez kötődve tárolódik a hasnyálmirigyben, annak működéséhez is nélkülözhetetlen, továbbá elengedhetetlen a sebgyógyuláshoz, ami a cukorbetegek esetében különösen fontos.

Inulin

Nutrients Review

Olyan poliszaharid (összetett cukor), amely több növényben megtalálható (pl. csicsóka). A bél baktériumflórájának kedvező befolyásolásával vércukorszint-csökkentő hatású, mivel a szénhidrátok lebontását, felszívódását egyenletessé teszi.

Stevia

Stevia, kép - Hirmagazin.eu
Stevia, kép – Hirmagazin.eu

Tanulmányok szerint a 2-es típusú cukorbetegség ellen ígéretes, enyhíti az inzulinfüggést. Az enzimtermelésben kiemelt szerepű hasnyálmirigy működését segíti, ami a szénhidrátok lebontásában kulcsfontosságú. Ugyancsak meghatározó a máj cukoranyagcserében betöltött szerepének támogatásában. Ezáltal a vércukorszintet szabályozza a testben.

Kecskeruta

Airmid nyomában

Régóta ismert a népi gyógyászatban mint vércukorcsökkentő gyógynövény. A szénhidrát-anyagcserét serkenti.

Gyermekláncfű

Hirmagazin.eu

Máj- és epeműködést serkentő, vércukorszintet csökkentő. Fontos szerepe van az érrendszeri szövődmények és a diabéteszes látásromlások (retinopátia) megelőzésében.

Feketeáfonya-levél

Györgytea.hu

Az erek falát, elsősorban a hajszálerekét erősíti. Különösen hasznos diabéteszes retinopátiában és sárgafolt sorvadásánál. Kapillárisjavító hatása miatt a szem hajszálereivel párhuzamosan a vese hajszálereire is kifejtett regeneráló hatása miatt diabéteszes nefropátiában is ígéretes.

Koenzim Q10

Aktival

Sejtanyagcsere-segítő hatásával fontos szerepet játszik a szervezet energia-háztartás egyensúlyának biztosításában.


Kutatási eredmények cukorbetegségnél:

A magyar kutatók mesterséges úton károsították a kísérleti állatok hasnyálmirigyében lévő inzulintermelő ún. béta-sejteket, majd az egyik csoportot Olimpiq SXC készítménnyel etették a normál táplálékuk mellett, ennek hatására a kontrollcsoporthoz képest jelentősen javult az inzulintermelés a készítményt fogyasztó állatok esetén. Valószínűleg a sérült szöveti sejtek helyébe a pluszban termelődött őssejtek épültek be és állították helyre az inzulintermelést.

Olimpiq StemXCell SL:

 • magyar fejlesztésű termék;
 • erős antioxidáns hatás;
 • minőségileg ellenőrzött természetes alapanyagok;
 • 1-es és 2-es típusú cukorbetegeknek is ajánljuk;
 • tudományos vizsgálatokkal igazolt hatás;
 • nem tartalmaz cukrot, mesterséges színezéket, szóját, mesterséges aromát, tejszármazékot, élesztőt, tartósítószert.

A doboz tartalma: 45 db „A” kapszula + 45 db „B” kapszula

Bizoo

Felhasználási javaslat:

Naponta 1 db „A” (antioxidáns komplex) kapszula és 1 db „B” (őssejtszám-növelő komponens) kapszula.

Mint minden anyagnak, amit a szervezetünkbe beviszünk, az Olimpiq StemXCell SL hatóanyagainak is időre van szüksége, hogy teljes hatását a lehető legjobban kifejtse.

Ezért a legjobb eredmények elérése érdekében minimum 3 hónapig javasoljuk a szedését, de alkalmazható folyamatosan is.

Olimpiq StemXCell SL
Kapható a patikákban, drogériákban, az orvos által javasolt vásárlási helyeken!
Forrás: gyógyszernelkul.com

Hasonló hírek

Hárommillió ember életét keseríti meg az áprilisi nyár!

Mazsi

Már eltűnt betegségeket hozhatnak be a migránsok

Géza

Így szabadulj meg a benőtt körömtől rövid időn belül, fájdalommentesen!

Mazsi