Főoldal » Az Osama bin Ladent lebuktató orvos már 7 éve börtönben ül!
Külföld

Az Osama bin Ladent lebuktató orvos már 7 éve börtönben ül!

“Két perc alatt kiszabadítom” – ígérte meg 2016-ban Trump elnök. Tanulságos történet arról, hogy a politikai játszmák játékosai számára az emberek nem számítanak.

2011. május 2-án éjjel 1 óra után amerikai kommandósok a pakisztáni Abbotábádban megölték Oszama bin Ladent, az al-Kaida szellemi vezetőjét. Azóta eltelt hét év és van valaki, akit hét év óta tárgyalás nélkül egy pakisztáni börtönben tartanak, pedig az amerikaiak neki köszönhetik Bin Laden likvidálását – írta a Dailymail.

Ez az ember Shakil Afridi pakisztáni orvos, akit “meggyőzött” a CIA, hogy

hamis hepatitis vakcinázási program ürügyén bejusson Bin Laden erődként őrzött házába és DNS mintát gyűjtsön az ott élő emberektől. Így lehettek csak biztosak abban, hogy a házban valóban a terrorista vezér lakik a családjával.

Az orvos azonban egy nagyobb politikai játszma áldozata lett. A rajtaütésről ugyanis az amerikaiak nem értesítették Pakisztánt /valószínűleg attól féltek, hogy kiszivárog a tervük/, így ők utólag joggal moroghattak azért, mert az országuk területén történt valami amiről nem tudtak– és ezt Bin Laden meggyilkolása után többször is szóvá tették.

Shakil Afridit pedig börtönbe vetették, ahol azóta is sínylődik anélkül, hogy bármivel is megvádolták volna. Afridi nem látta ügyvédjét 2012 óta, csak a felesége és a gyermekei látogathatják. Két éve az iratai is “eltűntek”, késleltetve a bírósági eljárást. Qamar Nadeem, Afridi unokatestvére azt mondta a The Associated Pressnek. “Mindenki fél beszélni róla, még attól is, hogy megemlítse a nevét”.

Donald Trump 2016 áprilisában közölte a Fox News-lal, hogy “két percen belül kiszabadítja a börtönből Afridit”.

Igen ám, de az év végén mondott beszédében azzal vádolta meg Pakisztánt, hogy az Egyesült Államok már 33 milliárd dollárt küldött segélyként és cserébe csak “megtévesztést és hazugságot” kapott.Néhány nappal később az Egyesült Államok felfüggesztette a pakisztáni katonai segélyeket, amelyek összege körülbelül 2 milliárd dollár.

Ilyen körülmények között az orvos, aki a legtöbbet tett Bin Laden levadászásáért, még valószínűleg sokáig saját hazája börtönének “vendégszeretetét” fogja élvezni…

Forrás: Ripost

Kép: Wikipédia

Hasonló hírek

A migránsok fellázadtak! Ingyen ház, de nincs benne semmi, se TV, se hütő! Havi 3000.- euró, ami semmire nem elég! (A cikk videót tartalmaz)

Géza

Elismerte egy CNN-es producer, hogy néha hazugságok is adásba kerülhetnek – VIDEÓ

Mazsi

Francia harci gépek súlyos ISIS ellenes rajtaütés során 20 bombát dobtak le Rakkában, Szíriában

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------