Hirmagazin.eu
Főoldal » Az Országos Kék Kör tovább fejleszti az erdei turizmust
Természetvédelem, élőlények védelme

Az Országos Kék Kör tovább fejleszti az erdei turizmust

kekturaA kormány által útjára indított Bejárható Magyarország Programnak köszönhetően újraéled az elmúlt évtizedekben háttérbe szorult bakancsos turizmus, egyre többen látogathatnak el az erdőkbe.

Az Országos Kék Kör mentén megvalósuló fejlesztések és a fenntartásukat biztosító rendszer kialakítása hozzájárul az erdőlátogatók számának további növekedéséhez – erről Bitay Márton állami földekért felelős államtitkár beszélt tegnap egy, a témában rendezett workshopon.
Az államtitkár megnyitó beszédében emlékeztetett arra, hogy a kormány által útjára indított Bejárható Magyarország Programnak köszönhetően újraéled az elmúlt évtizedekben háttérbe szorult bakancsos turizmus, egyre többen látogathatnak el az erdőkbe. Ebben fontos szerepet töltenek be az erdőgazdaságok, amelyek 23 év után 2014 óta ismét a Földművelésügyi Minisztérium felügyelete alá tartoznak.

A jövőben az egyik fő cél, hogy tovább fejlődjön az erdőtársaságok közjóléti funkciója, még több épített fejlesztés jöjjön létre, növekedjen a túraútvonalak száma, és megvalósuljanak az ehhez kapcsolódó informatikai fejlesztések (például mobilalkalmazások).
Bitay Márton kiemelte, hogy a fejlesztések megvalósítása mellett fontos feladat lesz a kialakított rendszer fenntartása, amihez az állami erdészeti társaságok és a civil partnerszervezetek együttműködése jelentheti az erős, országos szintű szervezeti hátteret. Így a hazai erdők még elérhetőbbé válnak a lakosság számára és új lendületet nyerhet az erdei turizmus.

Az „Országos Kék Kör állapot monitoring ranger rendszerének szervezése” című workshopon a szakemberek a ranger hálózat kialakításának szükségessége mellett bemutatták a hálózat térinformatikai hátterét jelentő rendszer (TTR) működését, valamint ismertették a ranger hálózat koncepcióját.

Forrás: greenfo; Képek: greenfo;

Hasonló hírek

Újjáélesztik a pusztát a Kőrös-Maros Nemzeti Parkban

Géza

Ismét verseny az európai év fája címért

info

A lunda madarak tömeges pusztulása a klímaváltozáshoz köthető

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------