Főoldal » Az oroszok odacsaptak a dzsihadistáknak
Külföld

Az oroszok odacsaptak a dzsihadistáknak

forrás: MTI

Több mint hatszáz szélsőségessel végeztek orosz robotrepülőgépek a dzsihadisták egy szíriai célpontján, Deir ez-Zór város közelében – erről tájékoztatta Vlagyimir Putyin orosz elnököt Szergej Sojgu védelmi miniszter.

A Kaszpi-tengeri orosz flotta hajóiról indítottak tizennyolc robotrepülőgépet, amelyek hét célpontot támadtak a szíriai Rakka, Idlíb és Aleppó tartományban – közölte a RIA Novosztyi hírügynökség.

Az Iszlám Állam terrorszervezet komoly veszteségeket szenved. Csak a Deir ez-Zór közelében lévő egyetlen létesítményben a robotrepülőgépek csapásai több mint 600 fegyverest semmisítettek meg – közölte a védelmi miniszter.

Az oroszok odacsaptak a dzsihadistáknak
Szíriai bevetésre induló orosz Tu-95-ös hadászati bombázó. (Fotó: MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium)

Az orosz légierő a dzsihadisták 23 kiképzőbázisát, 19 fegyver- és robbanóanyag-gyártó üzemét, 47 hadianyag- és eszközraktárát, valamint más létesítményeit is lebombázta.

Példa nélküli légicsapás

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja emigráns szervezet is arról számolt be, hogy orosz és szíriai harci repülőgépek legalább 50 légicsapást mértek az Iszlám Állam szélsőségeseire Deir ez-Zór közelében. A várossal azonos nevű tartományban több települést bombáztak és tucatnyi tartálykocsit semmisítettek meg az OSDH által eddig példa nélküli intenzitásúnak nevezett csapásokban.

Az OSDH adatai szerint a szeptember végén indult orosz légicsapások legkevesebb 1300 – köztük 400 polgári – személy életét követelték. A halálos áldozatok között 97 gyermek és 70 nő is volt. Az emigráns ellenzéki szervezet 380-ra teszi a megölt Iszlám Állam-harcosok számát és 550 főre az egyéb felkelőcsoportokhoz tartozó elesettekét.

 

Hasonló hírek

Ismert lengyel politikusok álltak ki Orbán Viktor politikája mellett

Edit

Merkel: Az nem megy, hogy egyesek egyáltalán nem akarnak muszlimokat

Edit

Elzavarták a tűzoltókat a migránsok – mindenük elégett

Mazsi