Image default
Belföldi hírek

Az oroszok kivonulására emlékezett Orbán Viktor politikusok és művészek körében

Csak olyan országok tudják megvédeni a függetlenségüket, amelyek képesek szembenézni a realitással – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostor teraszán adott fogadásán.

Havasi Bertalan a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-nek elmondta, Orbán Viktor a szerdai fogadáson emlékeztetett arra, hogy 28 éve hagyta el az utolsó szovjet katona Magyarországot. „Emlékszem, ahogy a laktanyák kiürültek, mi csak arra tudtunk gondolni, nincs szebb látvány a távozó vendég hátánál” – mondta Orbán Viktor. Sőt – fordult a meghívottak között lévő Nagy Feró énekeshez – mindketten aggódtak a szovjet katonákért, „nehogy lemaradjanak a vonatról”.

Táborfalva, 1990. január 21. Búcsúzó orosz katonák. A szovjet csapatkivonások ütemtervének megfelelően december 13-án elhagyta állomáshelyét a táborfalvai szovjet tüzérezred. MTI Fotó: Mónos GáborTáborfalva, 1990. január 21., Búcsúzó orosz katonák. A szovjet csapatkivonások ütemtervének megfelelően december 13-án elhagyta állomáshelyét a táborfalvai szovjet tüzérezred., MTI Fotó: Mónos Gábor

A miniszterelnök elmondta, a nap üzenete az, hogy csak olyan országok tudják megvédeni a függetlenségüket, amelyek képesek szembenézni a realitással. „Igen ám, de mi is az a realitás, hogyan kell tekinteni egy magunkfajta, 10 milliós országnak a külvilágra? Ellenségeket lássunk vagy inkább szövetségeseket?” – tette fel a kérdést Orbán Viktor.

A miniszterelnök tapasztalata szerint erre a válasz az, hogy ha valaki gyenge, akkor a külvilág ellenség, ha viszont erős, akkor szövetséges.

mti, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Volt jobbikos: akinek a nemzet sorsa számít, az a Fideszre szavaz (Olvasd el és nézd meg!)

Géza

Kétezerrel több óvodai férőhely lesz 2016 végéig

info

Yann Vallerie francia újságíró nyílt levele „Visegrád Európája” vezetőihez és népeihez! Oszd meg!

Géza