Hirmagazin.eu
Főoldal » Az orosz katonai rendőrség járőrözni kezdett a szír-török határon
Külföld

Az orosz katonai rendőrség járőrözni kezdett a szír-török határon

Az orosz katonai rendőrség kedden megkezdte járőrtevékenységét az észak-szíriai Manbídzs térségében, a szíriai-török határ közelében – közölte Juszup Mamatov, a katonai rendészet szóvivője.

Az Interfax orosz hírügynökségnek azt mondta, feladatuk a biztonság szavatolása, a helyzet ellenőrzése és a fegyveres csoportok mozgásának megfigyelése a felelősségi körzetben. Az orosz védelmi minisztérium által közzétett videón több páncélozott katonai csapatszállító járműből álló konvoj volt látható, amint a város térségében lévő utakat rója.

Juszup Mamatov szerint a járőrözés útvonalát folyamatosan változtatni fogják.

A török határtól nagyjából 30 kilométerre lévő város különböző fennhatóságú területek metszetének a közelében található: délre a szíriai kormányerők és szövetségeseik, észak-nyugatra Törökország, keletre és a város környékén pedig – egyelőre – az Egyesült Államok érdekszférája van.

Donald Trump amerikai elnök tavaly év végén bejelentette, hogy kivonják az amerikai csapatokat Szíriából. Ezt követően kivonult Manbídzsból a Népvédelmi Egységek (YPG) kurd milícia mintegy 400 harcosa, akik a terrorizmus elleni küzdelemben Washington által támogatott Szíriai Demokratikus Erők (SDF) ernyőszervezet fő erejét adják. Sem az YPG, sem az SDF nem közölte, hogy a kivonást követően hány kurd harcos maradt a városban.

A szíriai védelmi tárca közlése szerint a kurd csapatkivonás egy kurd-szíriai egyezség értelmében zajlott le, amelynek keretében a szíriai kormányerők vették át december végén az ellenőrzést a város felett, hogy elejét vehessék egy készülő török offenzívának.

Ugyanakkor Recep Tayyip Erdogan török elnök keddi parlamenti felszólalásában hangoztatta: Ankara már nagyrészt be is fejezte a korábban jelzett katonai hadművelet előkészületeit az általa terrorszervezetnek tartott YPG ellen.

Törökország régóta neheztel Washingtonra az YPG támogatása miatt, mert úgy véli, hogy a szíriai kurd milícia térnyerése felerősítheti a törökországi kurd szeparatisták törekvéseit. Egyúttal aggasztja, hogy az amerikai csapatok esetleges távozásával hatalmi vákuum alakul ki Északkelet-Szíriában. Az YPG ugyanakkor attól tart, hogy az Egyesült Államok kivonulásával Törökország nagyobb szerepet próbál majd vállalni a térségben.

Forrás: MTI

Hasonló hírek

Trump megkérdezte Nadia Muradtól, hogy miért kapott Nobel-díjat – videók

Géza

Brutális gyilkosság a faluban: Vérző fejjel találtak az idős asszonyra

Mazsi

Németországban keresik Salah Abdeslamot

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------