Divat, szépségápolás

Az örök fiatalság titka a kollagénben rejlik? Itt az ideje, hogy megtudd az igazságot!

Az örök fiatalság titka a kollagénben rejlik? Itt az ideje, hogy megtudd az igazságot!

A kollagén manapság igencsak divatos, mindenhol azt halljuk, hogy vigyünk be a szervezetünkbe minél többet belőle, vagy fogyasszunk olyan élelmiszereket, melyek elősegítik a termelődését. Szebbé varázsolja a hajunk, bőrünk, és segítségével hosszabb ideig megőrizhetjük a fiatalságunk.

Valóban ennyire hatásos, vagy csak egy divathullámról van szó?

Szász Máté a Scitec Magyaroroszág kutató biológusa kifejtette, hogy mi is a helyzet egészen pontosan a kollagénnel, mennyire van szükségünk nekünk rá, és hogyan érdemes fogyasztani, hogyan tudja a szervezet előállítani.

A szervezet sok kollagént tartalmaz, azonban egy idő után elhasználjuk, ezért van szükségünk az utánpótlásra. 25 éves kor után elkezd fogyni a kollagén készletünk, ennek köszönhető, hogy ráncosodunk, kivékonyodik a bőrünk, romlik a hajszerkezetünk. Szükségünk van erre a fehérjetípusra, ha még sokáig fiatalosan akarunk maradni.

“A kollagént az emberi szervezet nem képes feldolgozni. Ám az úgynevezett hidrolizált, vagyis előemésztett változata felszívódik. A jelenlegi tudomásunk szerint felszívódás szempontjából a szájon át bevitt kollagén a leghatékonyabb.

Én azt szoktam mondani, ha egy nő feszes bőrre vágyik, akkor nem árt rendszeresen sportolni.

Ha pedig valaki edz, akkor érdemes az ízületeket védeni, vagy ha netán megsérült, akkor ugye regenerálódni kell kollagén segítségével” – mondja a szakértő.

Testalkattól függően napi 6-10 gramm kollagén fogyasztása ajánlott.

Az emberi szervezetben több millió fehérjetípus található, a leggyakoribb ezek közül a kollagén.

Érdekességként említhető az is, hogy a kollagén szakítószilárdsága nagyobb, mint az acéldróté. Így már sokkal könnyebben el tudjuk képzelni, hogy mennyire fontos a kötőszövetek rugalmassága számára.

Nem csak a bőr, hanem a szemek, az inak, a csontok, és a porcok számára is nagyon fontos.

Fontos, hogy elegendő C-vitaminhoz juttassuk a szervezetünk, enélkül ugyanis nem termelődik kollagén. Fogyasszunk minél több antioxidánsban gazdag tápanyagot, együnk sok zöldséget, és gyümölcsöt, igyunk meg naponta egy csésze zöldteát.

A hal a legjobb kollagénforrás, fogyasszuk rendszeresen.

Forrás: tudasfaja.com

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Related posts

Vegyszermentes babaápolás

info

Kurkumás pépet kent a szemére, majd 10 perc elteltével hihetetlen dolog történt!

Mazsi

Viszlát, barackszín! Hatalmas a változás a 2018-as koszorúslányruha-trendekben

Géza