Image default
Gazdaság

Az online ruhavásárlás még soha nem volt ilyen egyszerű

Ma már igazán könnyű webáruházból sikeresen vásárolni. Még ha ruhát rendelünk is, ahol sok tényezőt figyelembe kell venni, és nagy csábításnak is vagyunk kitéve – egyre többen távoznak a “netes kasszáktól” elégedetten.

online-vasarlas-pontos-meretek

A komoly webáruházak nagy súlyt fektetnek arra, hogy hiteles információt tegyenek közzé a termékekről, így ne érjen senkit csalódás. Ezzel ők is jól járnak, hiszen könnyen elterjed bármilyen cégről vagy márkáról, ha megbízhatatlan. Mi nők kimondottan szeretünk a ruháinkról és annak vásárlásáról beszélgetni, így futótűzként terjed, ha valami nem vált be… A legjobb marketing az elégedett vásárlók véleményének terjedése.

Egy dologra oda kell figyelnünk, hogy megbízható webshopból rendelünk-e. Ha nagynevű céget választunk, így az OTTO webáruházát, nem kell aggódnunk az esetleges problémák miatt.

A szakértők szerint van pár klasszikus oka az elégedetlenségnek a netes ruhavásárlásnál, ám megelőzhetjük a bakikat, ha betartunk pár ésszerű szabályt.

Használjuk a mérettáblázatot!

A méretezés országonként, sőt márkánként eltérő lehet.

Előfordulhat, hogy az egyik üzletben XS-es, a másikban pedig akár már M-es méret lesz számunkra a legmegfelelőbb.

Az ok többek közt az úgynevezett “vanity méretezés”, melynek lényege, hogy néhány márka marketingjének része, hogy a hölgyek jobban érzik magukat kisebb méretezésű ruhákban, és szívesebben vásárolnak. Ezért a jelzésekhez kapcsolódó centiméterhatárokat feljebb vitték.

Vagyis a valóságban és általában M méretűek vagyunk, de itt S-esek leszünk, és ezért elégedettebben rendelünk. Ez legfőképpen Amerikában jellemző, ezért ha onnan rendelünk, legyünk szemfülesek.

A megoldás, hogy minden online ruha webáruház rendelkezik mérettáblázattal, amit mindenképpen vegyük figyelembe, és mérjük le centivel a méreteinket a rendelés véglegesítése előtt. Ugyanez vonatkozik a cipőkre is természetesen.

A méretvételhez nem árt tudni pár szakmai fogást.

Derekunkat mindig a legkeskenyebb részen részen mérjük, kivéve a pocakosabb és várandós hölgyek estén, ahol átlagban 1 cm-rel a köldök felett tanácsos ezt megtenni.

Csípőnket a legszélesebb ponton mérjük, és ügyeljünk rá, hogy egyenesen helyezkedjen el rajtunk a centi.

Ha mellbőségünkre vagyunk kiváncsiak, akkor a mell legerősebb pontjánál kell a testen vízszintesen körbevezetni a mérőszalagot.

Ha egy alkalmi ruhát push up melltartóval szeretnénk hordani, akkor azzal együtt vegyük tekintetbe a mellméretet. Mivel máskülönben nem fogunk beleférni.

Ha pedig alakformáló fehérneművel hordanánk például egy estélyit, akkor abban mérjük le magunkat.

Legyünk tisztában adottságainkkal!

Ha ismerjük alakunk főbb sajátosságait, akkor a hiba faktort jelentősen lecsökkenthetjük. Vízszintes csíkozást csak akkor vállaljunk be, ha karcsú az alkatunk, ceruzanadrágot ne rendeljünk, ha combban vagyunk erősek, csípőnadrág pocakos hölgyeknek nem fog működni, a csónaknyak a hosszú nyakú hölgyek arányait még jobban megnyújtja, és még sorolhatnánk a jótanácsokat.

A legjobb, ha a bevált darabokra “megyünk rá”, amik már jól álltak egyszer nekünk. Az örök klasszikusok, mint a hagyományos szabású “örök” farmer, vagy a “kis fekete” biztos alapdarabjai lesznek a ruhatárunknak.

Kérdezzünk!

A sikeres webáruházak nagy hangsúlyt fordítanak a vevők elégedettségére. Így a kérdéseink, amiket például a telefonos ügyfélszolgálatnak is feltehetünk, nem fognak megválaszolatlanok maradni.

Kép forrása: www.otto.hu

Hasonló hírek

Lecsaptak a NAV-osok, többmilliós bírságot szabtak ki

info

2016 az egyszerűsítés és az adócsökkentés éve

info

Jönnek a fertőzött dán malacok

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------