Hirmagazin.eu
Főoldal » Az online ismerkedések hány százaléka hazugság?
Életmód hírek

Az online ismerkedések hány százaléka hazugság?

Az online társkeresés megítélése nem kérdéses még mindig megosztja az embereket, de feltételezhetően az idő múlásával egyre elfogadottabbá és szerethetőbbé válhat, és nem lesz egy rejtegetnivaló dolog.

hirmagazin_2015-07-10_122312

A legfontosabb hátránya a netes ismerkedésnek az, hogy a felek gyakran nem az igazat közlik egymással, hanem van egy idealizált ál személyiségük, amit minden áron közvetíteni szeretnének egymásnak – úgy, mint a hagyományos ismerkedés első szakaszában – leginkább a pozitív tulajdonságokat kihangsúlyozva. Az írásbeli kommunikáció hátrányai közé sorolható még, hogy sokszor félreérthető, nem azt érti az adott mondaton a befogadó, amit a közlő mondani szeretett volna. A mély ismerkedésnek igen nagy gátat szab az írásbeliség, azaz ha egymás non – verbális reakcióira nem rögtön reagálhatunk.

Mit mond a statisztika?

Egy nemrég megvalósított felmérés alapján, a neten ismerkedők 61%-a negatív tapasztalatokat gyűjtött be akkor mikor ismerkedni próbált. A megkérdezettek 31%-a pozitív véleménye van a netes ismerkedésről, mondván, hogy nem tapasztaltak sem hazugságot, sem ferdítést az ismerkedés folyamán, míg 8% tartózkodott a véleménynyilvánítástól.

Lássuk a kutatók mire jutottak?

Bár nagyon sokan még mindig kínosnak tartják az online ismerkedést, egyre többen jönnek rá arra, hogy az net nyújtotta lehetőségeket ebben a formában is bizony megéri kihasználni. A kutatók arra mutattak rá, hogy a világhálón született ismeretségekből származó házasságok boldogabbak, tartósabbak a hagyományosan szerzett ismeretségekből születetteknél. A következtetést a Chicagói Egyetem kutatói vonták le egy tanulmány eredményeiből.

Eszerint azoknak a pároknak a körében, akik a neten találtak egymásra, alacsonyabb a válások száma, és kapcsolatukat jobbnak értékelik, mint azok a párok, akik hagyományos módon találkoztak. A kutatók még arra is felhívták a figyelmet, hogy egyre több az olyan házaspár, akik online ismerkedtek meg. A vizsgálatban nem kevesebb, mint tizenkilencezer ember vett részt, akiket házasságukról faggattak. Az érdekelte a kutatókat, hogy ki mennyire elégedett a házasságával, mi a jó neki benne, illetve mi az, amit örömmel megváltoztatna. A résztvevők 45%-a az interneten ismerkedett meg, a többiek pedig hagyományos módon. Azt a következtetést vonták le a kutatók, hogy az összes résztvevő közül azok körében, akik online találkoztak, az eredmények szerint hat százalékos a válási ráta, szemben azokkal, akik offline ismerkedtek meg, tehát nem a világhálón. Utóbbiak esetében a válási ráta 7,6 százalékos.

Érdekes továbbá, hogy azok, akik a neten ismerkedtek meg, kisebb arányban elégedetlenek a kapcsolatukkal, mint akik nem a neten találkoztak. A kutatás arra nem kérdezett rá, hogy az elégedetlenek mit hiányolnak, és miért jobbak az online született kapcsolatok, de a kutatást végzők véleménye alapján 3 ok lehet a háttérben.

A lehetséges okok

Azok kik a neten való ismerkedésre adják a fejüket, túlnyomórészt sikertelen kapcsolatok sokaságán vannak túl, és tartós kapcsolatra, házasságra vágynak. Pont ezért, miután összejött a dolog, nem adják fel olyan könnyen. Továbbá azok, akik az interneten ismerkednek, egy rendszer által biztosított szűrőprogrammal keresnek hozzájuk illő embert. Ennek segítségével eleve olyan férfit vagy nőt ismerhetnek meg, aki megfelel nekik. Végezetül, 3-ik okként a kutatók azt feltételezték, hogy az online ismerkedés során az ember sok-sok lehetőség közül választhat magának társat.

forrás: delina

Hasonló hírek

Elképesztő, mire képes 101 évesen ez a nő

Mazsi

Mindenkit lenyűgözött: heti kétszer ecetes vízbe áztatta a kezét, örökre elfelejthette betegségét!

Mazsi

Mit ne mondj soha, ha vitázol a szerelmeddel!

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------