Image default
Tudástár - minden érdekesség

Az olasz meccsek előtt is elhangzik a francia himnusz

Forrás: MTI

Az angol élvonalhoz hasonlóan az olasz labdarúgó-bajnokág hétvégi fordulójának mérkőzései előtt is elhangzik majd a francia himnusz.

olasz labdarúgóbajnokság

Az olasz szövetség döntésének pénteki bejelentése során elmondták, hogy minden stadionban látható lesz majd a francia zászló. A múlt hét végén már a másodosztály (Serie B) találkozói előtt is elhangzott a Marseillaise. Az élvonalban a válogatott barátságos mérkőzései miatt szünet volt.

A kezdeményezés a múlt pénteki, párizsi merényletekre reagálva indult. A keddi Anglia-Franciaország barátságos mérkőzés a szolidaritás és az együttérzés példátlan gesztusaival kezdődött: a Wembley Stadion mozgatható tetőszerkezetét tartó boltívet – amely London területének jelentős részéről jól látható – a francia trikolór színeivel világították ki, és a stadion homlokzatára a “Liberté, Égalité, Fraternité” (Szabadság, Egyenlőség, Testvériség) francia nemzeti jelmondatot vetítették. Az angol szurkolók közül több ezren francia zászlókat lengettek, majd ők is elénekelték a francia himnuszt, amelynek szövege megjelent a kivetítőn.

Az angol Premier League igazgatója, Richard Scudamore csütörtöki bejelentése szerint a Marseillaise-t minden élvonalbeli találkozó előtt együtt éneklik majd a két csapat játékosai, valamint a játékvezetői stáb tagjai a kezdőkör közepén.
A Serie A 13. fordulójának mérkőzéseit szigorú biztonsági intézkedések mellett rendezik meg, különösen igaz ez a szombati Juventus-AC Milan rangadóra.

A Paris Saint-Germain olasz válogatott kapusának, Salvatore Sirigunak két barátja is elhunyt a terrortámadásokban.

 

 

Hasonló hírek

Hogyan szaporítsuk az orchideát?

Mazsi

Új divat – A nemi szerv is kaphat teljes kozmetikai kezelést

Edit

Szupervonat Magyarországon: 12 perc Budapest – Bécs!

Mazsi