Főoldal > Hírek > Turizmus > Nagyvilág > Európa > Az olasz csizma sarkában bújik meg ez a csoda, neked is látnod kell
Az olasz csizma sarkában bújik meg ez a csoda, neked is látnod kell 3

Az olasz csizma sarkában bújik meg ez a csoda, neked is látnod kell

Hirdetés

Olaszország felfedezetlen csodája, csak az ínyenc utazók ismerik. Fantasztikus helyszín egy romantikus szeptemberi utazáshoz.

Dél-Olaszország egykori legszegényebb régiója manapság a reneszánszát éli, és csak úgy vonzza a turistákat a világ minden tájáról.

Az olasz csizma sarkában bújik meg ez a csoda, neked is látnod kell

A Basilicata régióban található Matera a barlanglakásairól híres. 60-70 éve csatornahálózat és áramszolgáltatás sem volt. Az 1950-es évektől viszont rohamos fejlődésnek indult a környék. A barlanglakások egy részét igazán romantikus hotelekké alakították át és ez fantasztikusan fellendítette az idegenforgalmat, újabban egyre több turista látogat ide. Ma már akár ki is próbálhatjuk, milyen lehet egy barlanglakásban élni!

Az olasz csizma sarkában bújik meg ez a csoda, neked is látnod kell 1

1993-ban Matera történelmi központja, avagy a Sassi di Matera az UNESCO világörökségi listájára is felkerült. Az óvárosban sétálva manapság már szinte nyomát sem találjuk az egykoron “Olaszország szégyenének” is emlegetett lepukkant állapotoknak, viszont egy igazi időutazáson vehetünk részt.

Sassi di Matera látképét a csupa fehér kőépületek és a templomok harangtornyai uralják. Szieszta idején a helyiek visszahúzódnak otthonaikba, ilyenkor szinte alig látni embereket az utcán, ami még különlegesebbé teszi a hangulatot, olyan, mintha egy szellemvárosban sétálgatnánk.

Az olasz csizma sarkában bújik meg ez a csoda, neked is látnod kell 2

Hogyan lehet eljutni Materába?

Materába a legkönnyebben Bari repteréből juthatunk el, ahova Budapestről közvetlen fapados járat közlekedik. Bariban akár autót is bérelhetünk, így könnyebben tudjuk felfedezni Puglia és Basilicata régiók rejtett csodáit, de tömegközlekedési lehetőségek is rendelkezésre állnak. Bariból busszal vagy vonattal 1-1,5 óra alatt közelíthetjük meg a barlangvárost.

Mikor érdemes utazni? Milyen az időjárás?

A legideálisabb az április és augusztus közötti időszak Puglia és Basilicata felfedezésére, de szeptemberben is csodás az idő.  A középhőmérséklet télen is 10 fok fölött van, habár ilyenkor esőre lehet számítani. A legesősebb hónap a március.

Érdemes még minél hamarabb felkeresni ezt a különleges helyet, mivel 2019-ben Matera lesz Európa kulturális fővárosa, így ezután biztos nagyobb hírnevet tudhat majd magáénak és több turista szeretné meglátogatni ezt a nem mindennapi várost.

Forrás: Ripost

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Megosztás: