Hirmagazin.eu
Főoldal » Az MSZP-nél és a DK-nál is úgy látják, hogy ők vezetik az ellenzéket – videó
Belföldi hírek

Az MSZP-nél és a DK-nál is úgy látják, hogy ők vezetik az ellenzéket – videó

Egy időben, ám külön helyszínen értékelte az önkormányzati választás eredményeit az MSZP és a DK. Mindkét párt győztesnek érzi magát.

Az MSZP vezetői – miközben többfelé az 5 százalékot sem érte el az MSZP-lista – azt hangoztatták, a kisebb településeken szinte csak nekik vannak ellenzéki polgármestereik. Gyurcsány Ferenc meg arra büszke, hogy a megyei listákon megelőzték a többi ellenzéki pártot. Gyurcsány Ferencnek már arra is van javaslata, hogy ki legyen az ellenzék vezetője a követlező években – közölte az M1 Híradója.

Volt, aki puszival fogadta a párttársait. És olyan is, aki az utcán dohányzott. A Demokratikus Koalíció Pestre, egy belvárosi szállodába hívta a párttagokat, hogy megtárgyalja velük a választás eredményeit.

A szocialisták – ezzel egyidőben – egy budai konferenciaközpontban találkoztak. Az MSZP-nél is ugyanaz volt a cél: felkészíteni azokat a képviselőket és polgármestereket, akik nyertek.

Gyurcsány Ferencet tapssal köszöntötték a DK-sok. Az MSZP-nél közben mikrofonpróbát tartottak. Ők csak a sajtó munkatársainak nyilatkoztak.

Mindkét pártnál úgy látják, hogy győztek október 13-án. Az MSZP-s Kungalmi Ágnes például azt mondta, a teljes ellenzék nekik köszönheti a sikert.

Az MSZP-nél és a DK-nál is előkerült az egyik legfontosabb kérdés, ki lesz az ellenzék vezető ereje. Gurcsány Ferenc bevallotta, hogy ezügyben nagy viták lesznek.

A beszédekből úgy tűnt, hogy az MSZP-nél és a DK-nál is úgy látják, ők vezetik az ellenzéket.

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke szerint ők, vagyis az MSZP válthatja majd le a kormányt 2022-ben. Gyurcsány Ferenc viszont a DK-t látja kormányváltó erőnek. Azt mondta, mivel van tapasztalata a kormányzásban, tudja, hogy egy kormányváltás után a mostaniál is nagyobb viták indulnak el.

A DK-nál és az MSZP-nél is zárt ajtók mögött folytatták a tárgyalásokat. A párt vezetői most készítik fel a képviselőket és a polkgármestereket arra, hogyan vezessék a kerületeket és a városokat. Közben viszont – ahogy Gyurcsány Ferenc mondta – azt is elvárják tőlük, hogy készítsék elő a kormányváltást 2022-re.

M1

Hasonló hírek

Március 15. – Kitüntetések (2. rész)

info

Az ételre panaszkodik több bevándorló Németországban

Edit

Nem Mészáros Lőrincé lesz a Telenor Magyarország

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------