Főoldal » Az ivóvíz is oka lehet a férfiak meddőségének
Egészség - betegség

Az ivóvíz is oka lehet a férfiak meddőségének

A meddőség egy olyan állapot, amellyel egy családot tervező pár sem szeretne szembenézni. Fontos azonban észben tartani, hogy nem csak a hölgyeket, de a férfiakat is érintő problémáról van szó, amely egyre nagyobb mértékben érinti az erősebbik nemet is napjainkban.

Természetesen nem egyetlen kiváltó okot feltételeznek a probléma mögött, az azonban biztos, hogy egyes, az ivóvízben található anyagok is részt vesznek a kialakulásában. Ezek a hormonrendszerre fejtik ki hatásukat és így zavarnak be az egészséges folyamatokba.

Megtermékenyítés, megtermékenyülés

Annak érdekében, hogy a férfi termékenyítő képes, a nő pedig termékenyülni képes lehessen, egészséges hormonműködés szükségeltetik. A férfiak esetében a tesztoszteron az a nemi hormon, amely a külső nemi jellegekért, emellett a sperma termelésért, a libidóért és a nemzőképességért fele.

A megfelelő hormontermeléshez alapvető fontosságú az elegendő vitamin és ásványi anyag bevitel, ugyanakkor a káros hatások kerülésére is figyelni kell.

A dohányzás és az alkoholfogyasztás abbahagyása, visszaszorítása természetesen nem új keletű tanács senki számára, azonban a PFC-ről lehet, hogy nem mindenki hallott eddig.

Mi az a PFC?

A PFC a perfluor-karbonátok rövidítése, amelyeket többek között élelmiszerek csomagolóanyagaként, textilek, és rovarirtó szerek előállítása során használnak.

Friss kutatás bizonyítja, hogy a férfiak nemzőképességére negatív hatást gyakorol a PFC közé tartozó a perfluoroktánsav és a perfluoroktán-szulfonát is.

Ezek olyan vegyületek, amelyek a tesztoszteron molekula szerkezetéhez hasonlatosak, így az azt felismerő receptorhoz kapcsolódni képesek. Mivel a PFC így hatást nem tud kiváltani a szervezetben, egyszerűen blokkolja a tesztoszteron molekulákat, azok nem tudnak kötődni és a vérben maradnak. A szervezet úgy értelmezni, hogy elég van a vérben tesztoszteronból.

Ezáltal csökken a hormontermelés, a spermiumok képzése, azok aktivitása, így a nemzőképesség is. A nemiszervek mérete is csökkenhet.

Megelőzés

Mivel ez a vegyület az ivóvízbe és a csomagolt élelmiszerekbe is bekerülhet, fontos az ivóvíz szűréséről gondoskodni és kerülni azokat az élelmiszereket, amelyek sok időt tölthetnek ilyen csomagolóanyagokkal érintkezésben.

Emellett érdemes étrend kiegészítésre is gondolni. A megfelelő vitamin – és ásványi anyag ellátottság kiemelkedő jelentőségű. A jó biológiai hasznosulású termékek megválasztásához kérd szakértő segítségét.

Forrás: tudasfaja.com

Hasonló hírek

150 kilót nyomott, a gúnyos beszólások céltáblája volt. 1 év alatt teljesen átváltozott és 84 kilótól szabadult meg

Edit

Már kapható a kannabiszos tampon (A cikk videót tartalmaz) Oszd meg!

Géza

Erősítsd a szervezeted késő tavasszal is!

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------