Főoldal > Hírek > Főhírek > Külföld > Az Iszlám Állam vállalta a merényleteket?
"Megtörtént, amitől tartottunk"
A merényletet megelőzően kettős robbanás rázta meg a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőteret is.

Az Iszlám Állam vállalta a merényleteket?

Hirdetés

forrás: MTI/RT

Egyiptomi sajtóértesülések szerint az Iszlám Állam (IÁ) vállalta magára a terrorcselekmény elkövetését. Az IÁ hívei a világhálón ünnepelnek. A hírt a dzsihadisták közkedvelt médiaterjesztő felülete is közzétette – állítja az RT egyiptomi információkra hivatkozva, melyeket a kurd média jelentései is megerősítettek.

Az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet hívei a közösségi hálókon ünnepelték kedden a brüsszeli robbantásokat; a milícia maga nem adott ki közleményt a támadásokkal kapcsolatban.

“Úgy látszik, az Iszlám Államban (harcoló) testvéreink elhagyták Moszult és Rakkát, és áttették a fővárost Brüsszelbe” – áll egy arab nyelvű Twitter-üzenetben.

“A minap elfogták (a párizsi támadások fő szervezőjének számító) Salah Abdeslamot, ma meg már meg is bosszulták őt a társai. Az Iszlám Állam üzenete az ellenségeinek egyértelmű: nem hagyunk békén titeket!” – írta a milícia egy másik támogatója.

A brüsszeli merényletek kapcsán egy szimpatizáns azt írta: “Ha a hitetlenek muzulmánokat bombáznak, azt terrorellenes harcnak hívjátok, de ha az Iszlám Állam hitetleneket öl meg, arra azt mondjátok: terrorcselekmény.”

A belga hatóságok időközben terrorcselekménynek minősítették a Brüsszelben történteket, arról azonban mindeddig nem tettek jelentést, hogy ki állhat a támadások hátterében. A robbantásokat még egyetlen szervezet sem vállalta magára.

 

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Megosztás: