Főoldal > Hírek > Főhírek > Külföld > Az Iszlám Állam harcosai menekültként jutottak be Bulgáriába

Az Iszlám Állam harcosai menekültként jutottak be Bulgáriába

Hirdetés

A macedón-bolgár határon öt 24-25 éves férfit tartóztatott fel a bolgár határőrség. Az Iszlám Állam terrorszervezet szimbólumait és fényképeket találtak náluk, amelyeken levágott fejű áldozatok voltak -jelenti a Rusposters.ru hírügynökség.

Koszovói rendszámú gépkocsin érkeztek a férfiak a határra, ahol a határőr megállította őket, akinek egy maroknyi dollárt kínáltak a szabad átlépésért cserébe.

A határőrség azonnal átvizsgálta a gépkocsit, majd az utasokat is. A mobiltelefonjaikon lefejezett emberek fényképei voltak, a személyi poggyászban dzsihádista imákra és olyan videofelvételekre leltek, amely az Iszlám Államot népszerűsítette.

A kocsi utasait azonnal letartóztatták, mint kiderült Bulgária határához a könnyebb átjutás reményében érkeztek, arra számítva, hogy a határőrök figyelmét és erőit az a hatalmas menekültáradat köti majd le amely az ország déli vidékein Törökország felől érkezik az országba. Az iszlamisták közül négyen az erdőn keresztül a „zöldhatáron” jutottak át a macedón határon, az ötödik pedig „hivatalosan” hajtott át Macedóniából a szomszédos ország határállomásához.

forrás: Alfahír

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Megosztás: