Image default
Külföld

Az Iszlám Állam embereit engedhették szabadon Ausztriában

13 embert vettek másfél évvel ezelőtt őrizetbe Ausztriában egy nemzetközi razzia keretében. A fiatal férfiakat azzal gyanúsították, hogy az Iszlám Állam terroristái. Most a grazi legfelsőbb bíróság mégis szabadon engedte őket…

Az ügyészség csődjéről ír több osztrák napilap is mivel 17 hónappal az elfogásuk után sem sikerült konkrétumokkal megvádolni azt a 13 feltételezett terroristát, akiket egy összehangolt nemzetközi razzia keretében fogtak el korábban. Még az is kevés volt a rácsok mögött tartáshoz, hogy a gyanú szerint a migránsok szoros kapcsolatot ápoltak az Iszlám Állam nevű terrorszervezettel. Az elfogottak között ott volt a Bécsben közismert gyűlöletprédikátor, Ebu Muhammad is.

A grazi legfelsőbb bíróság többször is felszólította az államügyészséget, hogy a 17 hónapos nyomozati szakaszt zárják le, de a túlterhelt hatóság ennek nem tudott eleget tenni.

Ezért szabadon kellett engedni a gyanúsítottakat, 17 hónappal az elfogásuk után ugyanis semmi nem indokolta a fogva tartásukat.  Az osztrák OE24.at megjegyzi, hogy mivel nincsen bírósági ítélet, így az ártatlanság vélelme megilleti a fiatalokat is.  

Forrás: Ripost

Képünk illusztráció!

Hasonló hírek

Történelmi csúcson az illegális migránsok száma Németországban

Mazsi

Az oroszok egyharmada nem állna szóba többé ismerősével, ha megtudná, hogy meleg

Géza

Időkapun akart átlépni – téglafal volt

Edit