Hirmagazin.eu
Főoldal » Az ISIS “poszterlányok” 15 évet kapnának, ha vissza jönnének Ausztriába
Külföld

Az ISIS “poszterlányok” 15 évet kapnának, ha vissza jönnének Ausztriába

A 15 illetve 16 éves lány 2014 áprilisában szökött el Bécsből Szíriába. Habár egy ideig halálhírüket keltették, az osztrák biztonsági szolgálat úgy tudja, hogy élnek és virulnak.

 

Miután az unió 2015 óta képtelen volt akár csak egy jogi iránymutatást kiizzadni magából azokról az uniós polgárokról, akik az Iszlám Államhoz csatlakoztak, most ahány ország, annyiféle megoldás születik.

Persze, a korábban Bécsben élő Samra Kesinovic és barátnője, Sabina Selimovic egyáltalán nem biztos, hogy haza akar jönni. Selimovic és Kesinovic boszniai menekültek gyermekei, akik az 1990-es években a balkáni háború idején menekültek Ausztriába.

Az ISIS poszterlányok 15 évet kapnának, ha vissza jönnének Ausztriába

A két lány csak 15 illetve 16 éves volt, amikor 2014 áprilisában Szíriába szöktek.Miután odaértek, Selimovic azt nyilatkozta egy francia magazinnak, hogy „Itt tényleg szabad vagyok. Tudom gyakorolni a vallásomat. Ezt Bécsben nem tudtam megtenni…”

Habár egy ideig halálhírüket keltették, az osztrák biztonsági szolgálat úgy tudja, hogy élnek és virulnak. Férjhez mentek az Iszlám Állam két harcosához és már gyermekeik is vannak.

Attól lettek híresek, hogy az ISIS különböző poszterein is szerepeltették őket, feltehetően azért, hogy ezzel kedvet csináljanak további európai lányok csatlakozásához. Íme:

Az ISIS poszterlányok 15 évet kapnának, ha vissza jönnének Ausztriába 1

Most Moussa Al-Hassan Diaw, a DERAD, egy osztrák deradikalizációs csoporttól azt mondta, hogy szerinte a lányok 15 év börtönt kapnának, ha visszatérnének Ausztriába és a gyermekeiket is őrizetbe vennék.

Forrás: Express

Hasonló hírek

Macedónia lezárta határát a menekültek előtt

info

Óva intik lányaikat a német szülök, hogy ne álljanak meg muszlim férfiaknak!

Edit

Felnyitották Jézus sírját

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------