Image default
Egészség - betegség

Az invázió elkezdődött. Így védd magad a kullancsok ellen!

Kul­lancs­in­vá­ziót jó­sol­nak ta­vaszra, jobb, ha te is fel­ké­szülsz idő­ben. Meg­mu­tat­juk, ho­gyan védd magad a vér­szívó rovar ellen.

Ahogy a Ripost is megírta, ebben az évben nagyon durva kullancsinvázióra számíthatunk. Sajnos a paraziták már nem csak az erdőkben találhatók meg, ott vannak a játszótereken, a parkokban, a saját kertünkben is.

Az invázió elkezdődött. Így védd magad a kullancsok ellen!

Legtöbbször a kullancs nem hordoz magában kórokozót, de egy fertőzött egyed csípésének súlyos következményei lehetnek: Lyme-kór, vírusos agyvelőgyulladás, illetve agyhártyagyulladás, kutyáknál pedig a babesia.

Sokan nem szeretik a bolti termékeket használni, mivel egy részük foltot hagy a ruhán, illetve a környezetre és ránk is kellemetlen hatással lehetnek.

Készítsd fel a ruhádat!

Ha kirándulni vagy akár kerti partira készülsz, tudd, hogy első védelmi vonalad a ruhád lehet. Ezt ilyen módon érheted el: a kiválasztott ruhadarabokat permetezd be előre néhány csepp palmarosa vagy citrom illóolajat tartalmazó vízzel. A száradás után is megmaradó erős illat elűzi a  kullancsokat és a szúnyogokat is.

Védd a bőröd!

Vágj fel szeletekre egy egész citromot, és önts rá forró vizet. Hagyd állni és lehűlni, majd az így nyert oldatot öntsd egy flakonba, kirándulás előtt kenegesd át a bőröd vele. Hasonló oldatot alkalmazhatsz kutyák védelmére is, sőt a szer még bolhairtásra is kiváló. Így készül: 1 citrom, 1 narancs és 1 grapefruit levét csavard ki, majd mindezt keverd hozzá 2 pohár vízhez, öntsd bele egy lábosba. Mehet bele a gyümölcsök apróra vágott héja is, majd a keveréket forrald fel. 2 perc után húzd le az edényt a tűzről, takard le fedővel. Miután kihűlt, a citruselixírt szűrd át, töltsd flakonba, ezzel fújkáld a kutyádat. Jó ötlet lehet még erdei kiránduláshoz, ha ezzel a citruslével átitatsz egy kendőt, és kutyusod nyakára kötöd.

Az invázió elkezdődött. Így védd magad a kullancsok ellen! 1

Az ecet valóságos csodaszer!

Elrettennek a szagától a kullancsok. Keverj egy flakonban 2 csésze vizet, 1 csésze fehér ecetet vagy almaecetet (mindkettő működik). Adj hozzá néhány cseppet a kedvenc illóolajodból, majd permetezd be vele ruhádat, bőrödet, és még a gyepre is juttathatsz egy keveset.

Az invázió elkezdődött. Így védd magad a kullancsok ellen! 2

Ültess borsmentát!

A borsmenta taszítja a kullancsokat és a bolhákat! Érdemes a kertben a kerítés mellé ültetni, igénytelen és gyorsan szaporodik. Az illata távol tartja a rovarokat. Ezt is használhatod sprayként, készíts nagyon erős borsmentateát, és ezt fújd magadra.

Az invázió elkezdődött. Így védd magad a kullancsok ellen! 3

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Komoly betegséggel küzdenek, de ők segítenek másoknak

info

Megdőlt egy régi elmélet: nem a tej erősíti a csontokat, de akkor mi?

Mazsi

Emlékszel még a papsajtra? Ez a növény többet ér mint bármilyen csodaszer…

Mazsi