Hirmagazin.eu
Főoldal » Az ilyen anya nem érdemli meg a gyereket
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Az ilyen anya nem érdemli meg a gyereket

Forrás: hirado

Továbbra is az intenzív osztályon ápolják azt a két kismamát, aki négy társával együtt fogyasztott dízájnerdrogot Törökszentmiklóson. Császármetszést kellett végrehajtani náluk, a csecsemők kritikus állapotban vannak.

Az ilyen anya nem érdemli meg a gyereket

A rendőrség az esettel összefüggésben őrizetbe vett egy 39 éves törökszentmiklósi férfit. A toxikológus az M1-nek úgy fogalmazott, 30 éves orvosi pályája alatt még nem találkozott ilyen súlyos felelőtlenséggel.

Példátlan, hogy egy ilyen súlyos, tömeges túladagolás egyszerre két várandós nőt is érintsen – hangsúlyozta a szakember a műsorban, hozzátéve: még nem biztos, hogy a csecsemők túlélik, hiszen jelenleg kritikus állapotban vannak. (Az egyik kismama a várandóság 38., míg a másik 31-32. hétében volt.) A toxikológus megjegyezte, ilyen esetben az újszülöttet minél hamarabb ki kell venni az anyaméhből, mert a méhlepényen keresztül drámaian hat rájuk a kábítószer.

Többféle szerről van szó, kettő amfetaminszármazék volt, míg a harmadik egy szintetikus marihuánaszármazék, azaz biofű – magyarázta Zacher Gábor. Ez utóbbi tavaly már okozott halálesetet Debrecenben – tette hozzá. Megjegyezte, hogy ennek a biofűnek a hatása jóval erősebb a marihuánánál, annak nagyjából 30-szorosa. Az első kettő szerről annyit mondott a toxikológus, már régóta ismertek, szerepelnek a kábítószerlistán, azaz két év börtönbüntetés járhat miatta, de úgy tűnik, a törvények dacára mégis élnek vele a fiatalok. Ez a három szer együtt a penta-kristály, amelynek hatásait nem csak a felhasználók, hanem maguk az eladók sem ismerik. Mintha orosz rulettet játszanának – fogalmazott.

Zacher Gábor szerint egy ilyen eset a kismamáknál büntetőjogi következményekkel jár, kiskorú veszélyeztetése miatt. Ezt a szert alapvetően a fiatalok használják – tette hozzá. (A várandós anyukák fiatalok voltak, az egyik 18 éves.) A szakértő szerint az ilyen anya meg sem érdemli a gyereket. Hiszen hányan vannak, akik a fél karukat adnák egy gyerekért, mert nekik nem lehet – tette hozzá.

Kapcsolód cikkek:

Őrizetbe vettek egy férfit a kábítószer miatti megbetegedésekkel kapcsolatban

Új drogtól kerültek többen is kórházba

Hasonló hírek

Hajtóvadászat: ezt a férfit keresi a rendőrség a kőbányai gyilkosság miatt – Fotó

Géza

Túl sokat tett kockára: a szakértő szerint tudatosan választotta a halált a Széna téri bankrabló

Géza

Lángol egy raktárépület Budapest VIII. kerületében

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------