Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Az illegális migránsok az éj leple alatt, kihasználva a ködös időt, több csoportban, több helyszínen érkeztek.. Éber rendőreink mindet elfogták! Oszd meg!

A Csongrád megyei rendőrök 14 illegális migránst fogtak el Nagylak külterületén. A rendőrök a csoport tagjait előállították. (2018. 11. 22., cs – 22:34, Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság)

A Nagylak Határrendészeti Kirendeltség járőrei 2018. november 22-én 21 óra körül 14 határsértőt fogtak el a település külterületén.

A csoport tagjai magukat afgán, iraki, iráni és palesztin állampolgárnak vallották, azonban magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a kirendeltségre előállították őket, velük szemben idegenrendészeti eljárás indult.

A dunakeszi rendőrök további intézkedések megtétele céljából előállították az illegális migránsokat. (2018. 11. 22., cs – 21:38, Pest Megyei Rendőr-főkapitányság)

A Dunakeszi Rendőrkapitányság munkatársai 2018. november 22-én délután Dunakeszi belterületén igazoltattak két férfit, akik afgán állampolgárnak vallották magukat.

Az illegális migránsok személyazonosságukat, valamint magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök további intézkedések megtétele céljából a Dunakeszi Rendőrkapitányságra előállították őket.

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket. (2018. 11. 22., cs – 20:44, Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság)

A rendőrök 2018. november 22-én 18 óra 45 perckor egy macedón honosságú kamionban két határsértőt találtak a rakományban megbújva a Röszke Autópálya-határátkelőhely belépő tehergépjármű-termináljában.

Ellenőrzésük során a férfiak afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Egy külföldi férfi próbált meg Tompánál jogellenesen bejutni Magyarország területére. (2018. 11. 22., cs – 13:34, Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság)

Tompa Közúti Határátkelőhelyen a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőreinek jelzése alapján a rendőrök 2018. november 22-én 12 óra 20 perckor egy belépő szerb kamion rakterében megbújva egy külföldi férfit találtak, aki afgán állampolgárnak vallotta magát.

A migráns sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodása jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudta igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Forrás: police.hu

Hasonló hírek

Mentőhelikoptert riasztottak: súlyos buszbaleset történt Tótkomlósnál

Mazsi

Több mint száz határsértőt tartóztattak föl a hétvégén

Edit

Keresik a rendőrök Orsós Marcelt

Géza