Image default
Külföld

Az időjárási jós mormota szerint, hamarosan véget ér az extrém hideg Amerikában! (A cikk videókat tartalmaz) Oszd meg!

Az időjós mormota szerint véget érhet az extrém hideg Amerikában

Megnézheted a mormata időjárási előrejelzését ebben a ma már klasszikussá vált nagyon jó kis filmben (részlet az Idétlen időkig című filmből)

Február második napján Amerikában izgatottan figyelték, hogy vajon meglátja-e árnyékát Punxsutawney Phil, Pennsylvania híres mormotája.

A hagyomány a 19 század közepéig nyúlik vissza. Az Észak-Amerikába kivándorló német telepesek az óhazában még sündisznó segítségével próbálták megjósolni, hogy elhúzódik-e a tél, de az Újvilágban mormotával helyettesítették az állatot. Ha a mormota meglátja a saját árnyékát, akkor hosszú télre lehet számítani még.

Idén az átlagosnál is nagyobb érdeklődés övezte a mormota minden lépését, ugyanis az elmúlt héten az Egyesült Államok északi és középnyugati államaiba sarkvidéki hideghullám tört be. Az extrém hideg már tucatnyi ember életét követelte.

Több ezren gyűltek össze a Pennsylvania állambeli Punxsutawney-ben, ahol az idén is előbújt vackából Punxsutawney Phil, amely most nem látta meg árnyékát, így hamarosan beköszönthet a jó idő, ha hiszünk a hagyománynak.

A Fővárosi Állat- és Növénykertben a hétvégén Mackófesztivált tartanak. Ahogy minden évben, most is mindenki izgatottan várta, hogy az állatkert 11 éves barnamedvéje, Balu idén meglátja-e árnyékát.

Ahogy korábbi cikkünkben beszámoltunk róla, Balu nem látta meg az árnyékát, nem ment vissza barlangjában, vagyis a népi szokások szerint is hamarosan beköszönthet a tavasz.

Íme, ahogy az amerikai mormota jósolt:

https://twitter.com/i/status/1091722560264331265

Forrás: Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Döbbenetes statisztika: még nem fogták fel a franciák a legújabb adatot

Mazsi

Jimmy Carternél agyi melanómát állapítottak meg, sugárkezelést kap

Edit

Az Iszlám Állam magára vállalta az oroszországi gázrobbanást

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------