Image default
Külföld

Az időjárási jós mormota szerint, hamarosan véget ér az extrém hideg Amerikában! (A cikk videókat tartalmaz) Oszd meg!

Az időjós mormota szerint véget érhet az extrém hideg Amerikában

Megnézheted a mormata időjárási előrejelzését ebben a ma már klasszikussá vált nagyon jó kis filmben (részlet az Idétlen időkig című filmből)

Február második napján Amerikában izgatottan figyelték, hogy vajon meglátja-e árnyékát Punxsutawney Phil, Pennsylvania híres mormotája.

A hagyomány a 19 század közepéig nyúlik vissza. Az Észak-Amerikába kivándorló német telepesek az óhazában még sündisznó segítségével próbálták megjósolni, hogy elhúzódik-e a tél, de az Újvilágban mormotával helyettesítették az állatot. Ha a mormota meglátja a saját árnyékát, akkor hosszú télre lehet számítani még.

Idén az átlagosnál is nagyobb érdeklődés övezte a mormota minden lépését, ugyanis az elmúlt héten az Egyesült Államok északi és középnyugati államaiba sarkvidéki hideghullám tört be. Az extrém hideg már tucatnyi ember életét követelte.

Több ezren gyűltek össze a Pennsylvania állambeli Punxsutawney-ben, ahol az idén is előbújt vackából Punxsutawney Phil, amely most nem látta meg árnyékát, így hamarosan beköszönthet a jó idő, ha hiszünk a hagyománynak.

A Fővárosi Állat- és Növénykertben a hétvégén Mackófesztivált tartanak. Ahogy minden évben, most is mindenki izgatottan várta, hogy az állatkert 11 éves barnamedvéje, Balu idén meglátja-e árnyékát.

Ahogy korábbi cikkünkben beszámoltunk róla, Balu nem látta meg az árnyékát, nem ment vissza barlangjában, vagyis a népi szokások szerint is hamarosan beköszönthet a tavasz.

Íme, ahogy az amerikai mormota jósolt:

https://twitter.com/i/status/1091722560264331265

Forrás: Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Dollármilliókat keres halászattal és autókereskedelemmel az IÁ

Edit

Egy orosz lány szerelmes lett egy szélsőséges muszlim férfiba, aminek ez lett a vége …

Edit

Törökország bekeményít migránsügyben

Edit