Belföldi hírek

Az Európa Sportfővárosa cím számos előnnyel jár! Oszd meg!

Az, hogy jövőre Budapest lesz Európa Sportfővárosa, számos előnyt és lehetőséget rejt, a nemzetközi sportversenyek megrendezése pedig egyben nagy felelősséget is jelent Szabó Tünde sportért felelős államtitkár szerint.

Az állami sportvezető szerint a megtisztelő cím számos lehetőséget jelent a sport, a mozgásban gazdag életmód népszerűsítésére, hiszen kihat a gyermekek sportolásra ösztönzésére, és az infrastrukturális fejlesztésekre egyaránt.

Az olimpiai kvalifikációs versenyek nagy felelősséggel járnak

Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy az idén Magyarország sikeres birkózó világbajnokságot és divízió I-es jégkorong-vb-t rendezett, jövőre pedig kajak-kenu-, vívó-, öttusa- és asztalitenisz-vb-nek ad otthont az ország.

Szabó Tünde hozzátette, ez azt is jelenti, hogy Magyarország versenyrendezőként is bizonyított, ezért egyre több sportág, illetve sportszakmai szervezet szavaz bizalmat nekünk és rendezi nálunk sporteseményét.

Ezek mind tokiói olimpiai kvalifikációs versenyek és az adott szakágak legfontosabb 2019-es eseményei, ezért ezek a rendezvények felelősséggel is járnak, hiszen itt mutathatjuk meg, hogy képesek vagyunk magas szinten megrendezni, és koordinálni világeseményeket – jelentette ki Szabó Tünde, jelezve, a rendezési jogok elnyerése önmagában is jól mutatja, hogy Magyarországnak kiemelt helye van a nemzetközi sportéletben.

A szemléletformálás is szerepet kap a programok sorában

A gazdasági előnyök mellett kiemelkedő ezeknek a sporteseményeknek a fiatalokra gyakorolt hatása is, hiszen egy-egy magyar olimpiai siker, egy-egy hazai rendezésű világverseny után az érintett sportágakban mérhetően megnő a jelentkezők, a sportolni vágyó fiatalok, gyermekek száma – mondta az államtitkár, aki szerint felbecsülhetetlen hatása lehet annak, hogy a gyerekek és a fiatalok élőben láthatják a példaképeiket, végigszurkolhatják a versenyeket, és személyesen élhetik át a sportolók sikereit. Hangsúlyozta, nem titkolt cél, hogy a magyar emberek többen és többet sportoljanak.

Budapest az Európai Fővárosok és Városok Sportszövetségétől (ACES) pályázaton nyerte el az Európa Sportfővárosa címet. A programsorozat január 1-jén kezdődik a városligeti műjégpályán, majd – ahogyan Budapest azt a pályázatában is vállalta – a főváros egész évben olyan programokat kínál, amelyeket a lakosok magukénak érezhetnek, illetve a készségeiknek, képességeiknek megfelelően azokon szabadon, ingyenesen részt is vehetnek.

Forrás: MTI

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Related posts

Két településen rendeznek időközi önkormányzati választást

Géza

A cégek és intézmények már csak kondenzációs gázkazánt vehetnek használatba

info

George Friedman: Orbán kimondja a nyilvánvalót a kontinens iszlamizálódásáról

Edit