Hirmagazin.eu
Főoldal » Az eurónak befellegzett
Külföld

Az eurónak befellegzett

Egyre töb­ben te­me­tik az EU közös fi­ze­tő­esz­kö­zét – nem vé­let­le­nül, már a szak­ér­tők sze­rint is fel kéne szá­molni a közös fi­ze­tő­esz­közt.

Most egy gazdasági kutatóintézet, a GnS Economics beszélt az euró problémáiról. A legnagyobb gondként Brüsszel csökönyösségét említették…

Az eurónak befellegzett

Egyre több tagállam süllyed adósságcsapdába, rendszeresek az euróellenes tüntetések, számtalan politikus sürgette már a fizetőeszköz reformját. Az EU pedig semmit nem tett a monetáris unió megmentéséért. A think tank vezetője, Tuomas Malinen szerint pedig most már késő minden próbálkozás: az euró halálra van ítélve.

„Olaszországban vagy Görögországban például már alacsonyabb az életszínvonal, mint az euró előtt volt. A skandináv országok közül egyedül Finnország fizet euróval – és a térségben ez az egyetlen ország, amely még mindig nem lábalt ki a 2008-as gazdasági válság következményeiből.”

Malinen szerint ha nagy ritkán fel is merültek reformtervezetek, azok mind hamvában halt ötletek voltak. A szakértők szerint csak egy drasztikus változással lehetne megmenteni a közös fizetőeszközt: ha az 1930-as évek nagy gazdasági világválságára adott amerikai modell mai változatát ültetik át. Ez azonban nem lenne túl népszerű, hiszen azt jelentené, hogy a gazdag tagállamoknak kéne pénzügyileg támogatni a szegényeket.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Saját mérges kígyójával ölette meg magát egy amerikai férfi

info

Szimbolikus helyszínen gyilkolt a strasbourgi merénylő

Géza

Nem enyhül a migrációs nyomás a balkáni útvonalon

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------