Image default
Külföld

Az EP baloldali és liberális képviselői a fideszes képviselők megbuktatásán dolgoztak

Az M1 birtokába került egy e-mail az Európai Parlamentből, amely arra utal, hogy a balliberális oldal minden eszközzel próbálta és próbálja megfúrni, hogy a Fidesz és más, szerintük „Európa-ellenes” pártok képviselői fontos pozíciókat kapjanak a bizottságokban.

Az elmúlt napok nyilatkozatai alapján ezt az akciót segítette a DK, az MSZP és a Momentum – hangzott el az M1 Híradójában.

Cikkünk frissült.

Köszönjük a kemény munkát – ezzel a tárggyal küldte el az Európai Parlament szocialista frakciója azt az M1 birtokába jutott, belső használatra szánt kör-e-mailt, amelyben megköszöni a párt alkalmazásában lévő szakértőknek, hogy sikerült – ha csak ideiglenesen is – megtorpedózni a fideszes jelöltek kinevezését a szakbizottságokban.

Több mint 100 európai parlamenti e-mail címre küldték ki

A levelet több mint 100 európai parlamenti e-mail címre küldték ki, valamennyien az Európai Szocialisták által fizetett szakértők. Egy magyar név is szerepel a listán, Simon Zoltáné, aki régóta a frakció szakértője.

A levél írói úgy fogalmaztak, elégedettek lehetünk az elért eredménnyel, hiszen nem csupán azt sikerült megoldani, hogy minden szakbizottságban karanténba zárjuk a számunkra nem megfelelő jelölteket, hanem sikerült megakadályozni a foglalkoztatási bizottságban a lengyel kormánypárti jelölt kinevezését is. Emellett elértük, hogy elnapolják a szavazást több fideszes jelölt esetében, így nyomás tudunk gyakorolni a frakcióikra, hogy jelöljenek másokat a helyükre.

Így történt ez a hazánkat a bevándorlásellenes álláspontja miatt rendszeresen pellengérre állító LIBE bizottságban is, ahol Hidvéghi Balázs alelnökké választását akadályozták meg. Lényegében felrúgták az EP-szokásjogot, vagyis a választók akaratából kialakult erőviszonyok alapján kidolgozott megállapodás ellenére az utolsó pillanatban új nevet dobtak be. A néppárti koordinátor ekkor a szavazás elhalasztását kérte.

„Szeretném javasolni, hogy a szakbizottság 3. alelnökének megválasztását halasszuk el, ugyanezt tettük más bizottságokban hasonló megfontolásokból” – mondta Roberta Metsola.

Soros György egyik uniós bizalmasa is azt tette, amit a levélben is méltattak

A holland liberális képviselő, Soros György egyik uniós bizalmasa és támogatottja, Sophie in ’t Veld ekkor pontosan azt tette, amit az M1 által megszerzett e-mail-ben is méltattak, megpróbált nyomást gyakorolni a néppártra, hogy vesse el a fideszes jelöltet.

„Sajnálatos, hogy ilyen helyzetbe kerültünk, a halasztást a néppárt kérte az általunk jól ismert okokból. Remélem a néppárt vállalja a felelősséget, és ha tíz nap múlva újra szavazunk, megtaláljuk a megoldást, és nem kerülünk megint ugyanebbe a helyzetbe” – mondta a holland képviselő.

Szakértők szerint burkoltan azzal fenyegette meg a néppártot, hogy mindaddig akadályt fognak gördíteni az alelnökök megválasztása elé, amíg fideszes is lesz a jelöltek között.

Ezzel pedig pont azt teszi, amelyre a szocialista frakció e-mail-jében kérik a párt szakértőit, vagyis dolgozzanak azon, hogy ne sikerüljön megválasztani a Fidesz, és a hasonlóan bevándorlásellenes pártok, például a spanyol VOX jelöltjeit a bizottságok vezető posztjaira – hangzott el az M1-en.

m1

Hasonló hírek

Már több mint húsz halálos áldozata van a gázai összecsapásoknak

Géza

Az osztrák állami vasúttársaság decembertől közvetlen járatot indít Bécs és Kolozsvár között

Géza

Bemutatják Nagy-Britanniában Becket Szent Tamás Esztergomban őrzött ereklyéit

info