Hirmagazin.eu
Főoldal » Az ENSZ BT rendkívül aggasztónak tartja a jemeni humanitárius helyzetet
Külföld

Az ENSZ BT rendkívül aggasztónak tartja a jemeni humanitárius helyzetet

2015 04 04 231720
Forrás: MTI | 2015. 04. 04. 21:40:56

Rendkívül aggasztónak tartja az ENSZ Biztonsági Tanácsa a Jemenben zajló súlyos harcok és légicsapások miatt kialakult humanitárius helyzetet, és fontolóra vette az Oroszország által beterjesztett határozattervezetet – mondta a testület rendkívüli ülését követően az ENSZ BT jelenlegi elnöke.
Dina Kauar jordániai ENSZ-nagykövet, aki ebben a hónapban az öt állandó és tíz átmeneti tagból álló tanács elnöki tisztét tölti be, a több mint egy óráig tartó, zárt ajtók mögött tartott egyeztetést követően közölte, hogy a hét végén további tárgyalásokat folytatnak az Öböl-menti Együttműködési Tanács (GCC) országaival.

A GCC hat tagországa Szaúd-Arábia vezetésével március 26. óta légicsapásokat folytat a jemeni húszik állásai ellen. “Azt reméljük, hogy hétfőig elő tudunk hozakodni valamivel” – tette hozzá Kauar. Oroszország határozattervezetet terjesztett szombaton az ENSZ Biztonsági Tanácsa elé, amelyben a jemeni síita húszi felkelők állásaira mért légicsapások szüneteltetését sürgette.

Diplomaták közlése szerint a BT ülésén kiosztott határozati javaslatban Oroszország a légicsapások humanitárius okokból történő leállítását kérte, hogy kimenekíthessék a harci övezetben rekedt diplomatákat, illetve polgári személyeket, valamint célba juttathassák a segélyszállítmányokat.

A Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága szombaton ugyancsak 24 órás tűzszünetet sürgetett, hogy segítséget tudjanak nyújtani a bajba jutott lakosságnak.
Kép: Google

Hasonló hírek

A fekete dobozok adatai merényletre utalnak

info

Ausztria után Dánia is elkezdte újraindítani az életet

Géza

Túl a 400 ezer koronavírusos betegen

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------