Főoldal » Az embercsempész Soros-szervezet nem kaphatja vissza a hajóját
Külföld

Az embercsempész Soros-szervezet nem kaphatja vissza a hajóját

A Jugend Rettet nem kormányzati szervezetet (NGO) hidegzuhanyként érte az olaszok döntése.

Kép: AFP

A berlini központú NGO-ról korábban már mi is értekeztünk. A Jugend Rettet volt az, amelynek hajóját, a Juventát tavaly augusztusban az olasz hatóság lefoglalta.

A hajó feltartóztatását a szicíliai Trapani ügyészsége rendelte el egy 2016-ban kezdett vizsgálat keretében. Az olasz ügyészi vizsgálat azután indult, hogy a Juventa által Szicíliába vitt migránsok, valamint Olaszországban őrizetbe vett embercsempészek is arról számoltak be, hogy a Jugend Rettet mentőhajója közvetlen kapcsolatban állt a migránsokat a líbiai partokról indító csempészekkel.

A Jugend Rettet egyébként – több NGO-val egyetemben – megtagadta a római kormány által kidolgozott magatartási kódex betartását, amely a migránsok Olaszországba szállítását szabályozza.

Szeptemberben a Juventa még mindig a szicíliai kikötőben vesztegelt, a német NGO ezért bírósághoz fordult a hajó visszaszolgáltatását követelve.

Az olasz legfelsőbb bíróság pedig a napokban úgy döntött, hogy nem kaphatja vissza a Jugend Rettet a hajóját.

A német NGO-t hidegzuhanyként érte a döntés, hiszen így álláspontjuk szerint „megfosztják őket azon joguktól, hogy embereket menthessenek”, a hajó legénysége pedig elutasítja azon vádakat, miszerint közvetlen kapcsolatban álltak embercsempészekkel. Érdemes megjegyezni, hogy a Jugend Rettet egy elég gyenge kísérlettel próbálta védeni magát: szerintük a Juventa mentőcsónakjai és az embercsempészek csónakjai közötti találkozásokról készített felvételek hamisítottak.

Forrás: 888.hu

Hasonló hírek

Fény derült a rejtélyre: ez okozta a moszkvai repülőgép-szerencsétlenséget

Mazsi

Gyűlnek a szövetségeseink, Sargentini ideges!

Géza

47 rendőr és 16 csendőr lett öngyilkos tavaly!

Mazsi