Főoldal » Az elvetemült LIBE tovább próbálkozik! Felmerült az is, hogy “a munkaerőpiacra is bevezetné a kvótákat”!
Külföld

Az elvetemült LIBE tovább próbálkozik! Felmerült az is, hogy “a munkaerőpiacra is bevezetné a kvótákat”!

Brüsszelben is lassan véget ér a nyári szünet. A Magyarországot is többször bíráló LIBE szakbizottság már csütörtökön ülésezett. A bevándorlók beilleszkedése, uniós integrációja volt a téma. Felmerült az is, hogy a munkaerőpiacon is kötelező kvótákat bevezetni.

hirado

„A migráció nem jelent problémát, pozitív jelenségként és megoldásként kell rá tekinteni” – vélekedett Christine Revault D’Allonnes Bonnefoy szocialista európai parlamenti képviselő a LIBE bizottság csütörtöki ülésén.

Ismét a bevándorlás volt napirenden

Az Európai Parlament szakbizottságában sokadszorra volt napirenden a bevándorlás. A képviselők ezúttal arról vitáztak, hogyan lehet a migránsokat integrálni az uniós munkaerőpiacra. Az ülésen ebben a témában kizárólag baloldali képviselők kaptak szót, akik egyetértettek abban, hogy a migránsoknak hivatalos státuszt és munkalehetőséget kell biztosítani. Függetlenül attól, hogy valóban menekültek vagy csak illegális bevándorlók.

Birgit Sippel német szocialista EP-képviselő szerint vannak olyan munkahelyek, amelyekre nincs helyben jelentkező, és örülni kellene, hogy végre valaki betölti a munkát. De akkor hivatalos, legális engedélyt kell adni az illegális bevándorlóknak – mondta a képviselő, aki azt is sürgette, hogy uniós forrásból támogassák a migránsokat segítő civil szervezeteket, amelyek előmozdíthatják a bevándorlók integrációját.

Hivatalos adatbázist kellene létrehozni

A bizottság előtt az egyik civil szervezet képviselője is felszólalt. Silvia Guiulini szerint egy olyan hivatalos adatbázist kellene létrehozni, amely tartalmazza a bevándorlók képességeit, akik így dokumentumok hiányában is igazolhatnák tudásukat. Mint mondta, az európai polgárokkal kulturális tréningeken kellene megismertetni a sokszínűséget, az unióban pedig úgynevezett munkaerőpiaci migránskvótákkal kellene biztosítani azt, hogy a bevándorlókat mindenhol alkalmazzák.

Silvia Guiulini már egy korábbi, márciusi migrációs fórumon szervezőként is dolgozott. A fórumnak akkor az európai gazdasági és szociális bizottság adott otthont. A testület elnöke pedig már tavasszal arról beszélt, hogy az európai országokban élő migránsok valamennyiünk jólétéhez hozzájárulnak.

Egyenrangúként kell kezelni a migránsokat

„A menekülteket egyenrangúként kell kezelni az uniós állampolgárokkal. Integrálni kell őket a munkaerőpiacra, és minden területen azonos jogokat kell élvezniük az itt élőkkel” – jelentette ki Georges Dassis, az európai gazdasági és szociális bizottság elnöke.

Az uniós testület az elmúlt években többször is felszólította az európai országokat, hogy teremtsenek pozitív légkört a migrációval kapcsolatban. Álláspontjuk szerint a bevándorlás bár rövid távon költséges, hosszú távon növeli a társadalmi kohéziót, segíti a gazdaságot, és új munkahelyeket teremt.

Forrás: M1

Hasonló hírek

Putyin megköszönte Trumpnak a CIA-információt, amely terrortámadásokat segített megakadályozni Szentpéterváron

Géza

Öt ember halálát okozta egy lezuhant repülőgép Louisiana államban – videó

Géza

Az afgánoknak otthon kell maradniuk – közölte a német belügyminiszter

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------