Főoldal » Az első kiküldött e-mail üzenetedben ez mindenképp legyen benne
Technika, kommunikáció

Az első kiküldött e-mail üzenetedben ez mindenképp legyen benne

Az első kiküldött e-mailedben gondoskodnod kell arról, hogy a későbbiekben is megkapják üzeneteidet a feliratkozók. Sok tényező játszik szerepet abban, hogy az e-mailed ne a spam mappában landoljon.

Ebben a bejegyzésben kifejezetten egy tényezőt mutatok be, mellyel elérheted, hogy biztosan az elsődleges fiókban landoljanak a kiküldött e-mailjeid.

Egyszerűen kérd meg a feliratkozót, hogy a tőled küldött leveleket jelölje fontosnak, elsődlegesnek. Ezt már az első kiküldött e-mailedben tedd meg, de akár a későbbiekben újra megkérheted őket.

Küzdelem a spam mappába kerülés ellen

Nagyon sok tényező befolyásolja, hogy mi alapján fog az e-mailed a spam mappába vagy az elsődleges e-mailed közé kerülni. Hiába sikerült elérned, hogy feliratkozzanak az értesítődre, hírleveledre, ha utána nem kapják meg az üzeneteidet.

Legalább 10-12 tényezőt fel tudnék sorolni, hogy mire érdemes figyelni, de most kifejezetten eggyel fogunk foglalkozni, mely szinte biztosan hozzásegít ahhoz, hogy a feliratkozók megkapják üzeneteidet.

Kérd meg a felhasználót, hogy segítsen

Már az első kiküldött üzenetedben kérd meg a felhasználót, hogy segítsen célba juttatni üzeneted. Tehát már a köszönő/welcome e-mailben fogalmazd meg a kérésed.

Próbáld tudatosítani vele, hogy ez az ő érdeke is, hiszen most iratkozott fel, és valószínűleg szeretne értesülni a veled kapcsolatos hírekről, újdonságokról.

Adj részletes útmutatást

Segíts azzal a feliratkozónak, hogy leírod pontosan, mit kell tennie annak érdekében, hogy az elsődleges levelek között jelenjenek meg üzeneteid.

Lehetőleg minden (de legalább a leggyakoribb) e-mail szolgáltatók esetében külön-külön mutasd be a folyamatot.

Ahhoz, hogy ne legyen kilométer hosszú így az köszönő/welcome e-mailed, készíts egy blogbejegyzést, amiben részletesen kifejted a folyamatot e-mail szolgáltatónként. Majd ezt a blogbejegyzést hivatkozd az e-mail szövegében.

Ez sokkal elegánsabb megoldás, ráadásul az e-mailedből való átkattintás is egy pozitív jel, hogy a küldött e-mailed releváns, ez is növeli az e-mailek kézbesítési arányt.

Ezen a linken (angol nyelvű) találsz részletesebb útmutatást aránylag sok szolgáltatóhoz.

Gmail esetén az alábbiakra kérd a feliratkozót

A keresőmező jobb szélén látsz egy lefelé mutató nyilat, lásd az alábbi képen. Kattints rá első lépésként. (Huh, van pár olvasatlan e-mailem, lesz feladatom hétvégére. :))

Ha ez megtörtént, akkor a “Feladó” mezőbe írd be azt az e-mail címet, ahonnan minden e-mailt szeretnél az elsődleges levelek között látni! A többi mezőbe ne írj semmit!

Ezután kattints a “Szűrő készítése a keresés alapján” feliratra! A képen a 2. és 3. lépés jelzi a folyamatot.

Felugrik egy ablak, ahol a “Soha ne legyen spam” és “A program mindig jelölje meg fontosként” mezőket kell pipálni!

Ha ezt is sikerült kivitelezni, kattints a “Szűrő létrehozása” gombra!

Ezzel meg is volnál. Ezt a folyamatot nyugodtan leírhatod te is egy blogbejegyzésben és hivatkozhatsz rá az első kiküldött emailedben.

További lehetőség Gmail esetén

Az egy lehetőség, hogy egyszerűen a Promócióba érkező e-mailre kattintva, jobb egérgombot lenyomva tartva áthúzod az Elsődleges mappába az üzenetet.

Tapasztalataim szerint ez a megoldás is jól teljesít, viszont előfordul, hogy Promóciókba kerül az e-mail az elvégzett folyamat ellenére.

Összefoglalás

Számodra és feliratkozód számára is kritikus jelentőséggel bír, hogy az általad küldött e-mailek célba is érjenek.Hiszen nem azért bérelsz, vásárolsz hírlevél küldő szoftvereket, hogy a spam mappát etesd napról napra.

Ráadásul a feliratkozód is számít az értékes tartalmakra, melyekért feliratkozott az értesítődre, hírleveledre. Ezért a lehető legjobb megoldás, ha megkéred a feliratkozót, hogy segítsen neked ebben.

Ha elolvastad a bejegyzést, tedd meg a szükséges lépéseket és lehetőleg már az első kiküldött e-mailedbe szerkeszd bele a fent leírtakat.

1 megosztás = “köszönöm, ez tetszett, hasznos volt” :)

Forrás: HIRMAGAZIN.EU

Közvetlen forrás, szerző: Őry István

Képek: Őry István

Hasonló hírek

Rajongóknak kihagyhatatlan: Star Wars móka + Videó

Edit

Két nap alatt épít fel egy házat Hadrianus, a kőművesrobot 

info

Ezzel a módszerrel ingyen töltheted le az összes fizetős appot – VIDEÓ

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------