Főoldal » Az első kiküldött e-mail üzenetedben ez mindenképp legyen benne
Technika, kommunikáció

Az első kiküldött e-mail üzenetedben ez mindenképp legyen benne

Az első kiküldött e-mailedben gondoskodnod kell arról, hogy a későbbiekben is megkapják üzeneteidet a feliratkozók. Sok tényező játszik szerepet abban, hogy az e-mailed ne a spam mappában landoljon.

Ebben a bejegyzésben kifejezetten egy tényezőt mutatok be, mellyel elérheted, hogy biztosan az elsődleges fiókban landoljanak a kiküldött e-mailjeid.

Egyszerűen kérd meg a feliratkozót, hogy a tőled küldött leveleket jelölje fontosnak, elsődlegesnek. Ezt már az első kiküldött e-mailedben tedd meg, de akár a későbbiekben újra megkérheted őket.

Küzdelem a spam mappába kerülés ellen

Nagyon sok tényező befolyásolja, hogy mi alapján fog az e-mailed a spam mappába vagy az elsődleges e-mailed közé kerülni. Hiába sikerült elérned, hogy feliratkozzanak az értesítődre, hírleveledre, ha utána nem kapják meg az üzeneteidet.

Legalább 10-12 tényezőt fel tudnék sorolni, hogy mire érdemes figyelni, de most kifejezetten eggyel fogunk foglalkozni, mely szinte biztosan hozzásegít ahhoz, hogy a feliratkozók megkapják üzeneteidet.

Kérd meg a felhasználót, hogy segítsen

Már az első kiküldött üzenetedben kérd meg a felhasználót, hogy segítsen célba juttatni üzeneted. Tehát már a köszönő/welcome e-mailben fogalmazd meg a kérésed.

Próbáld tudatosítani vele, hogy ez az ő érdeke is, hiszen most iratkozott fel, és valószínűleg szeretne értesülni a veled kapcsolatos hírekről, újdonságokról.

Adj részletes útmutatást

Segíts azzal a feliratkozónak, hogy leírod pontosan, mit kell tennie annak érdekében, hogy az elsődleges levelek között jelenjenek meg üzeneteid.

Lehetőleg minden (de legalább a leggyakoribb) e-mail szolgáltatók esetében külön-külön mutasd be a folyamatot.

Ahhoz, hogy ne legyen kilométer hosszú így az köszönő/welcome e-mailed, készíts egy blogbejegyzést, amiben részletesen kifejted a folyamatot e-mail szolgáltatónként. Majd ezt a blogbejegyzést hivatkozd az e-mail szövegében.

Ez sokkal elegánsabb megoldás, ráadásul az e-mailedből való átkattintás is egy pozitív jel, hogy a küldött e-mailed releváns, ez is növeli az e-mailek kézbesítési arányt.

Ezen a linken (angol nyelvű) találsz részletesebb útmutatást aránylag sok szolgáltatóhoz.

Gmail esetén az alábbiakra kérd a feliratkozót

A keresőmező jobb szélén látsz egy lefelé mutató nyilat, lásd az alábbi képen. Kattints rá első lépésként. (Huh, van pár olvasatlan e-mailem, lesz feladatom hétvégére. :))

Ha ez megtörtént, akkor a “Feladó” mezőbe írd be azt az e-mail címet, ahonnan minden e-mailt szeretnél az elsődleges levelek között látni! A többi mezőbe ne írj semmit!

Ezután kattints a “Szűrő készítése a keresés alapján” feliratra! A képen a 2. és 3. lépés jelzi a folyamatot.

Felugrik egy ablak, ahol a “Soha ne legyen spam” és “A program mindig jelölje meg fontosként” mezőket kell pipálni!

Ha ezt is sikerült kivitelezni, kattints a “Szűrő létrehozása” gombra!

Ezzel meg is volnál. Ezt a folyamatot nyugodtan leírhatod te is egy blogbejegyzésben és hivatkozhatsz rá az első kiküldött emailedben.

További lehetőség Gmail esetén

Az egy lehetőség, hogy egyszerűen a Promócióba érkező e-mailre kattintva, jobb egérgombot lenyomva tartva áthúzod az Elsődleges mappába az üzenetet.

Tapasztalataim szerint ez a megoldás is jól teljesít, viszont előfordul, hogy Promóciókba kerül az e-mail az elvégzett folyamat ellenére.

Összefoglalás

Számodra és feliratkozód számára is kritikus jelentőséggel bír, hogy az általad küldött e-mailek célba is érjenek.Hiszen nem azért bérelsz, vásárolsz hírlevél küldő szoftvereket, hogy a spam mappát etesd napról napra.

Ráadásul a feliratkozód is számít az értékes tartalmakra, melyekért feliratkozott az értesítődre, hírleveledre. Ezért a lehető legjobb megoldás, ha megkéred a feliratkozót, hogy segítsen neked ebben.

Ha elolvastad a bejegyzést, tedd meg a szükséges lépéseket és lehetőleg már az első kiküldött e-mailedbe szerkeszd bele a fent leírtakat.

1 megosztás = “köszönöm, ez tetszett, hasznos volt” :)

Forrás: HIRMAGAZIN.EU

Közvetlen forrás, szerző: Őry István

Képek: Őry István

Hasonló hírek

Piacvezető lett a Samsung az UHD-képernyők gyártásában

info

Rossz hírünk van: Apple-eszközöket támadnak

info

Ezeken a káros oldalakon lógnak a mai gyerekek!

Edit