Hirmagazin.eu
Főoldal » Az első függőleges erdő Ázsiában: a több mint 3000 növény napi 60 kg oxigént termel majd
Tudástár - minden érdekesség

Az első függőleges erdő Ázsiában: a több mint 3000 növény napi 60 kg oxigént termel majd

Hadd mutassuk be a városi táj zöldebb jövőjét! A Kínában, Nanking (Nanjing) városában épülő függőleges erdőt két torony alkotja majd. A projekt a Nanjing Towers nevet kapta, és körülbelül napi 60 kg oxigént termel majd.

Figyelembe véve, hogy ez a túlnépesedett és túlszennyezett ország mekkora környezeti problémákkal küzd, az ehhez hasonló innovatív tervek szinte szó szerint egy lélegzetvételnyi levegőt jelentenek, és kiemelt fontossággal bírnak.

A két torony külön-külön 200 és 108 méter magasra épül, és több mint 1000 fának és 2500 futócserjének ad majd otthont, 23 helyi fafajtából.

A magasabbik toronyban számos iroda, egy múzeum és egy zöld építészeti iskola kap helyet, a tetőn pedig egy klubot fognak működtetni. A kisebbik torony ugyancsak lenyűgöző benyomást kelt majd, ennek a tetejét egy úszómedence koronázza, az épületben pedig egy 247 szobás szálloda működik majd.

A teraszok elképesztő látványt nyújtanak a függőleges erdőről, amely a biológiai sokféleséget hivatott helyreállítani.

Az építészeti remekművet az olasz Stefano Boeri tervezte. A Nanjing Towers az építész harmadik munkája, milánói Bosco Verticale és a svájci Lausanne-ben magasodó függőleges erdő után.

Nanjingben valószínűleg nagyobb szükség van az ehhez hasonló megoldásokra, mint bárhol a világon, figyelembe véve, hogy Kínában a legnagyobb a légszennyezés. Boeri weboldala szerint ez a projekt évi 25 tonna szén-dioxidot dolgoz majd fel, napi 60 kg oxigént termelve.

Azt nem tudni, hogy a függőleges erdők valóban olyan hatékonyak lesznek-e majd, ahogy az építész elképzelte, de az biztos, hogy csodálatosan mutatnak majd!

Forrás: twice.hu

Hasonló hírek

Rejtélyes földönkívüliek – A Reed család

Edit

Drogcsempész galamb egy kanadai börtönben

Edit

Félbevágott űrlény landolt a nő kertjében! Fotó

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------