Hirmagazin.eu
Főoldal » Az elmúlt 48 óra eseményei, bűnügyi krónikája röviden, a Hirmagazin.eu online médiától
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Az elmúlt 48 óra eseményei, bűnügyi krónikája röviden, a Hirmagazin.eu online médiától

Halálos gázolás a 61-es villamos vonalán, Budapesten. (2018. 01. 01., hétfő, 08:01, Budapesti Rendőr-főkapitányság)

Gyalogost gázolt a villamos a Hűvösvölgyi úton.

Eddig tisztázatlan körülmények között 2018. január 1-jén 6 óra 45 perc körül Budapest II. kerületében, a Hűvösvölgyi út 22. szám előtt, a Kelemen László utca és az Akadémia utca közötti szakaszon a 61-es villamos elütött egy férfit.

A gyalogos olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit, a szemle idejére a villamosvonal érintett szakaszát lezárták.

Budapest, Hűvösvölgy

Szilveszteri események: 2018. 01. 01., h – 06:53, ORFK Kommunikációs Szolgálat

Rendőri intézkedések az óév utolsó éjszakáján.

Pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés miatt 2017. december 31-én 12 óra és 2018. január 1-jén 6 óra között 15 esetben 12 személlyel szemben indított eljárást a rendőrség országszerte. Ezen termékek felhasználásához kapcsolódóan 3 könnyű sérüléssel végződő baleset jutott a rendőrség tudomására.

Százhalombattán, a Szent István téren tűzijáték repült egy 8 éves kislány arcának, aki könnyű sérülést szenvedett. Szolnokon feltehetően egy pirotechnikai terméktől megsérült egy németjuhász kutya, az állatnak a tappancsa roncsolódott. A rendőrök önkéntes állatvédő segítségével gondoskodtak az orvosi ellátásáról. Szombathelyen éjfélkor egy üres lakás ablakába beszorult egy utcáról indított „rakéta”, aminek következtében az ablak meggyulladt, anyagi kár keletkezett. Zalaegerszegen szintén egy tűzijátéktermék tört be egy ablakot.

Országo összesítő, az elmúlt 24 óra eseményei számokban: 2018. 01. 01., h – 04:30, ORFK Kommunikációs Szolgálat

Az elmúlt 24 órában a rendőrök 27 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, melyből 12 súlyos és 15 könnyű sérüléssel végződött.

A szolgálatot ellátó állomány összesen 121 személyt fogott el, közülük 19 főt az ellenük érvényben lévő körözés alapján, 80 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten. 139 személyt állítottak elő, köztük 58 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt és további 12 személyt ittas vezetés gyanúja miatt. Biztonsági intézkedést 100 esetben foganatosítottak.

Magyarország területén 2017. december 31-én 0 óra és 2017. december 31-én 24 óra közötti időszakban a rendőrök 18 jogellenesen tartózkodó külföldit tartóztattak fel, állítottak elő és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron.

A rendőrök és a katonák 30 főt megakadályoztak az ország területére történő belépésben a magyar-szerb határon, további 1 személy ellen közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás.

 

Illegális migránsok Bács-megyénél. (2018. 01. 01., h – 08:22, Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság)

Az elmúlt 24 óra határrendészeti eseményei.

A Bács-Kiskun megyei rendőrök 2017. december 31-én 0 óra és 24 óra között egy 18 fős külföldi csoportot tartóztattak fel Hercegszántó közigazgatási területén. A férfiak pakisztáni és nepáli állampolgárnak vallották magukat. A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a csoportokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Kép: HIROS.HU

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök a fenti időszakban három esetben összesen 30 migránst akadályoztak meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjenek.

Őrizetbe vették a kiskunfélegyházi betőrőt a nyomozók. (2017. 12. 31., vasárnap, Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság)

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság lopás bűntett és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt 2017. december 30-án 14 óra 15 perckor őrizetbe vette B. Zoltán 23 éves helyi lakost.

A férfi a rendelkezésre álló adatok alapján 2017. december elején az egyik temető gondnoki helyiségébe betört, és onnan egy betonkeverőt lopott el. Később visszatért a helyszínre és egy traktor tanksapkáját feszítette le. Ezt követően a gépből 45 liter gázolajat és egy akkumulátort tulajdonított el.

A gyanúsított kihallgatása során elmondta, hogy december 28-án az egyik bekerített építkezésre mászott be, és onnan 5 zsák cementet, majd egy vödör sódert lopott el. Egy nappal később a Dessewffy utcából egy lezáratlan női kerékpárt tulajdonított el.

B. Zoltán a rendelkezésre álló adatok alapján az elmúlt 6 hónapban többször is lopott különböző üzletekből.

A nyomozók előterjesztést tettek a gyanúsított előzetes letartóztatásának indítványozására.

Rövid időn belül elfogták a tolvajt, aki korábbi munkaadóját lopta meg. (2017. 12. 31., vasárnap, Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság)

A meglapozott gyanú szerint a 60 éves férfi karácsonyt követően egy korábban megszerzett lakáskulccsal jutott be egykori munkaadójának otthonába.

Kihasználva, hogy a lakók az ünnepet követő napokat máshol töltötték, onnan arany ékszereket és készpénzt tulajdonított el.

A család a hazaérkezését követően fedezte fel, hogy valaki járt a lakásban és értékeik hiányoznak.

Azonnal bejelentést tettek a Csongrádi Rendőrkapitányságon. A rendőrök rövid belül azonosították a feltételezett elkövetőt.

A helybeli K. Zoltánt 2017. december 31-én otthonából állították elő, aki gyanúsítotti kihallgatásán elismerte a cselekmény elkövetését és átadta az ellopott ékszereket és készpénzt.


K. Zoltán ellen lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Forrás és képek: police.hu

 

Hasonló hírek

Szétfeszítette a rácsokat, megszökött a zárkából a magyar férfi

Mazsi

Mérgezett kolbászt szórtak szét -videó

Géza

Van remény: jobban van a káptalanfai mészárlás 3 éves túlélője

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------