Hirmagazin.eu
Főoldal » Az ellenzék továbbra is álhírek gyártásával „veszi ki a részét” a védekezésből – videó
Belföldi hírek

Az ellenzék továbbra is álhírek gyártásával „veszi ki a részét” a védekezésből – videó

Ismét a magyar járványügyi védekezést bírálta a párbeszédes Szabó Tímea. A politikus azt állította, az Európai Unióban Magyarországon a harmadik legmagasabb a koronavírus miatti halálozás.

Ennek tételesen ellentmondanak az Egészségügyi Világszervezet adatai. Eszerint arányaiban, a lakosságszámhoz viszonyítva Magyarországon harmadannyian haltak meg a járványban, mint az uniós átlag

– hangzott el az M1 Híradójában.

Járványügyben tartott fogadóórát szerdán a Párbeszéd társelnöke, Szabó Tímea, akinek vendége Falus Ferenc volt országos tiszti főorvos, egyben a baloldal egyik korábbi főpolgármester-jelöltje volt.

Falus Ferenc az online tájékoztatóban többször hangsúlyozta, hogy Magyarország rosszul áll a járványügyi védekezésben.

Falus Ferenc ebben a témában szinte állandó interjúalanynak számít a baloldali Hírklikk nevű oldalon is.

Vagyis azon a portálon, amelyik júniusban a baloldal álmentősének testvéréről, a sajtóban egy állítólagos csodamasinával házaló Németh Károlyról is elsőként számolt be. Akkor az M1 Híradó járt utána, hogy a férfi több, Hírklikk által közzétett állítása hamis volt.

Falus Ferenc most az egyik Hírklikknek adott interjúban arról beszél, hogy összeomlott a járványügyi védekezés Magyarországon. „Az ilyen és hasonló történetek – akár ha még csak városi legendák is – alapvetően az egészségügy működési képtelenségéről szólnak, azt jelzik, hogy összeomlott és romokban hever az egész állami közigazgatás és járványügy” – fogalmazott.

Vagyis a volt tiszti főorvos úgy állítja azt, hogy a védekezés összeomlott, hogy ő is megjegyzi: az adatok és a tesztek hibáival kapcsolatos hírek akár városi legendák, vagyis kitalációk is lehetnek.

Falus Ferenc ilyen – általa is városi pletykának nevezett értesüléseket emlegetett szerdán is. Az ellenőrizetlen információk mégsem akadályozták meg abban, hogy ítéletet mondjon a kormány járványkezelő intézkedéseiről.

Bár a kormány a hivatalos adatok alapján folyamatosan cáfolja az ellenzéki politikus kijelentéseit, Szabó Tímea kedden ismét odáig ment, hogy hazánkat a legrosszabban teljesítő országok közé sorolta.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vasárnapi jelentése alapján Európában az egymillió főre jutó koronavírusban elhunytak száma Belgiumban a legmagasabb. Majd következik Spanyolország, Olaszország és Svédország. A teljes időszakot tekintve Magyarország a 14. helyen, vagyis a középmezőnyben van.

Szabó Tímea kijelentésből a WHO adatai alapján így annyi igaz, hogy Bulgáriában és Romániában is rosszabbak az adatok, azonban egy sor, nálunk fejlettebb országban is – ezekre az adatokra Orbán Viktor miniszterelnök hívta fel a baloldal figyelmét hétfőn a parlamentben.

Orbán Viktor leszögezte: amikor az ellenzék a magyar védekezést támadja, nem a kormányt, hanem a magyar egészségügyet és az orvosokat támadja, akik jól végzik a munkájukat. A miniszterelnök hangsúlyozta: a védekezésből éppen ezért nem érdemes politikai kérdést csinálni.

A címlapfotó illusztráció. 

M1

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Kitilthatják Magyarországról a milliárdos Soros Györgyöt

Géza

Orbán Viktor: a szabadság és függetlenség nem kívülről ránk szabott ruha!

Edit

Áder János: mindig tiszteljük a másikban az embert, egymásban a magyart!

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------