Hirmagazin.eu
Főoldal » Az Eiffel-tornyot akarták felrobbantani a terroristák
Külföld

Az Eiffel-tornyot akarták felrobbantani a terroristák

A katalán terroristák nem ismertek kegyelmet: sokkal több várost akartak vérbe borítani, a Sagrada Família mellett más ikonikus épület felrobbantása is szerepelt a terveik között.

A katalán terrorsorozat 15 ember életét követelte, és hamar kiderült, hogy a terroristák ennél sokkal nagyobb szabású akciókra készültek. A nyomozás előrehaladtával viszont már az is nyilvánvalónak tűnik, hogy a terrorista sejt nem szorítkozott volna csak Barcelonára – Párizst is meg akarták támadni.

A csoport több tagja is még az augusztus 17-i támadás előtti napokban a francia fővárosban járt, rövid időn belül másodszor – közölte a francia belügyminiszter, Gerard Collomb. A fiatalokat a telefonjaik adatai szerint leginkább az Eiffel-torony érdekelte, több tucat közeli fotót készítettek a látványosság szerkezeti felépítéséről az éjszakai órákban is. Az is valószínű, hogy közben folyamatos kapcsolatot tartottak fenn azzal a három dzsihádistával, akiket a héten fogtak el a francia Villejuifban.

A francia sejt bázisán nagy mennyiségű robbanószert találtak a rendőrök, az Iszlám Állam körében népszerű bomba, a „Sátán anyja” felhasználásával terrortámadásra készülhettek. A katalán csoport is robbanószerkezetek előállításával kísérletezett, mikor a barcelonai gázolást megelőző estén felrobbant az alcanari bombagyáruk, maga alá temetve két terroristát. Ha a bombagyár épp maradt volna, akkor a sejt egyik fele a Sagrada Famíliában robbantotta volna fel magát, és a gázolásos tömeggyilkosságok is öngyilkos merényletekkel zárultak volna. De az új részletek fényében azt sem lehet kizárni, hogy a sejt néhány tagja a francia fővárosba csempészte volna a megmaradt arzenált, és ott az Eiffel-tornyot robbantották volna fel a turistalátogatások csúcsidejében.

Azt egyelőre még nem sikerült kideríteni, hogy pontosan mit is kerestek a Ripollban felnövő fiatalok Párizsban, de a miniszter szerint kizárható, hogy pusztán szórakozásból utazgattak volna. A két sejt közötti kapcsolatra még nem találtak erős bizonyítékokat, bár az egyik villejuifi fiatalnál találtak két doboz spanyol feliratos gyufát. Az az Audi, amellyel az öt terrorista embereket gázolt Cambrilsban, ugyanaz az autó volt, amellyel korábban néhányan Párizsban jártak.

A spanyol és francia hatóságok közösen folytatják a nyomozást.

 

Forrás: Ripost

Fotó: Europress / Ludovico Marin – AFP

Hasonló hírek

Merkel: Tényleg mi vagyunk a felelősek a holokausztért

info

Cukorriadót hirdet az EU, sokba fog ez nekünk kerülni!

Mazsi

Meghalt az Iszlám Állam egyik csúcsvezetője?

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!