Image default
Belföldi hírek

Az Egyesült Államok jókívánságait fejezte ki Magyarországnak

Mike Pompeo amerikai külügyminiszter az Amerikai Egyesült Államok nevében jókívánságait fejezte ki a magyar népnek Szent István ünnepe alkalmából a budapesti amerikai nagykövetség Facebook-oldalán hétfőn.

US Embassy Budapest. Jókívánságait fejezte ki az Egyesült Államok a nemzeti ünnep alkalmából. Kép – Hirmagazin.eu

A szöveg idézete:

„Az Egyesült Államok nevében örömmel fejezem ki jókívánságaimat a magyar népnek Szent István ünnepe alkalmából.

Magyarország az Egyesült Államok közeli barátja és szövetségese. Nagyra értékeljük együttműködésünket számos fontos kérdésben, köztük a védelmi együttműködés, a regionális európai biztonság és az energia-diverzifikáció ügyében. Mélységesen tiszteljük Magyarország gazdag történelmét, kultúráját és hagyományait, és hálásak vagyunk mindazért, amivel a magyar bevándorlók hozzájárultak az amerikai társadalomhoz az élet sok területén, a művészetektől kezdve az üzleten át a technika világáig. Csereprogramok és növekvő kereskedelmi kapcsolatok segítenek erősíteni a népeink közötti szilárd kötelékeket, amelyek ma összekötik országainkat.

Várakozással tekintünk a Magyarországgal fenntartott partneri kapcsolatunk folytatása elé, amellyel előmozdítjuk közös érdekeinket és erősítjük az európai szabadság és jólét melletti közös elkötelezettségünket.” – Pompeo külügyminiszter

Magyarország az Egyesült Államok közeli barátja és szövetségese. Az Egyesült Államok kormánya nagyra értékeli az együttműködést számos fontos kérdésben, így például a védelempolitika, a regionális európai biztonság és az energia-diverzifikáció terén – olvasható az üzenetben.

„Mélységesen tiszteljük Magyarország gazdag történelmét, kultúráját és hagyományait, és hálásak vagyunk mindazért, amivel a magyar bevándorlók hozzájárultak az amerikai társadalomhoz az élet sok területén, a művészetektől kezdve az üzleten át a technika világáig” – írta az amerikai külügyminiszter.

Csereprogramok és növekvő kereskedelmi kapcsolatok erősítik a két ország közti szilárd kötelékeket. „Várakozással tekintünk a Magyarországgal fenntartott partneri kapcsolatunk folytatása elé, amellyel előmozdítjuk közös érdekeinket és erősítjük az európai szabadság és jólét melletti közös elkötelezettségünket” – olvasható Mike Pompeo amerikai külügyminiszter üzenetében.

Forrás: Hirado.hu, Facebook, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Nem akármilyen feladatra vállalkoztak ezek a rendőrök (Olvasd és nézd meg a videót!)

Géza

Kincseket rejt a föld Recsk alatt

Géza

Továbbra is szükség van a kohéziós politikára (Olvasd el és nézd meg!)

Géza