Image default
Külföld

Az égő szálloda mellett lőtték fel a tűzijátékot Dubajban + VIDEÓ

forrás: hirado.hu

Magyarok is laktak abban a szállodában, amely csütörtök este gyulladt ki Dubajban. Az M1 híradója úgy tudja, minden kint lévő magyar jól van. A hatóságok szerint legkevesebb 16 sérültje van a tűznek. Ettől függetlenül éjfélkor megtartották a szilveszteri tűzijátékot, közvetlenül az égő épület mellett.

Hatalmas fáklyaként lángolt a dubaji luxushotel csütörtök este, a tűz a huszadik emeleten tört ki, és rendkívül gyorsan terjedt tovább. A felhőkarcolóban magyarok is laktak. Lónyai Pálék szobája az égő emelet alatt volt. Éppen az étteremben vacsoráztak, ezért még időben ki tudtak menekülni. „Pont az a szoba gyulladt ki, valószínűleg hamuvá égett” – nyilatkozta a férfi. Cserne Balázs több éve él Dubajban. A Híradónak azt mondta: az interneten próbálta meg felvenni a kapcsolatot a többi magyarral, hogy megtudja, jól vannak-e.

http://www.hirado.hu/2016/01/01/az-ego-szalloda-mellett-lottek-fel-a-tuzijatekot-dubajban/

A lángok a szilveszteri éjféli tűzijáték előkészületei közben csaptak fel, a hotel környékén már több ezren gyűltek össze. A több mint 300 méter magas, 63 emeletes luxusszálloda izzó darabjai közben folyamatosan hullottak a földre. Szemtanúk több nagy erejű robbanásról is beszámoltak. Várkonyi Károly néhány száz méterrel arrébb, egy étteremben dolgozott. A Híradónak elmondta: ő is hallotta a robbanásokat.

A szilveszteri ünnepségeket a tűz ellenére is megrendezték Dubajban, sőt, a felhőkarcolót még javában oltották, amikor közvetlenül mellette, éjfélkor a tűzijátékot is megtartották. A katasztrófa pontos körülményeiről még keveset tudni, egyes hírek szerint a tüzet rövidzárlat okozhatta.

 

Hasonló hírek

A halottakat gyászolta a város

info

Oroszlán a Vatikánban

info

Szigorúbb lehet a francia kormány a menekültekkel

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------