Image default
Időjárás

Az egész országra kiadták a riasztást: ez vár ránk augusztus 20-án és az elkövetkezendő napokban

Szikrázó napsütésben van és lesz részünk ma, augusztus 20-án!

Napsütéses augusztus 20-ra ébredhet az ország, s a csodás idő pedig az nap folyamán végigkísér bennünket, mindössze az északi, északnyugati tájakon lehetnek gomolyfelhők. Csapadékra az előrejelzések szerint legfeljebb Sopron térségében lehet számítani a késő esti órákban. A hőmérséklet a nap folyamán 31 és 36 fok között alakul, a hőség miatt az egész országra elsőfokú riasztást adtak ki, ezért mindenki, aki úgy dönt, hogy útnak indul otthonról kiélvezni az ünnepet, mindenképpen vigyen magával folyadékot! Késő estére 20 és 26 fok közé hűl le a levegő.

Az egész országra elsőfokú riasztás van érvényben /Fotó: Met.hu

Szerdán is túlnyomóan derült lesz majd az ég, ám északnyugaton már kissé megnövekszik a felhőzet, Sopron térségében záporra, esetleg zivatarra lehet majd számítani. A több-kevesebb fátyol- és gomolyfelhő mellett ugyanakkor többórás napsütésre számíthatunk országszerte, csapadékra csak a nyugati és északi megyékben kell számítani. A szél késő estétől északnyugatira fordul és megélénkül, főleg a Dunántúl nyugati részén, ahol viharossá is fokozódhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet nyugaton 25, keleten 35 fok körül alakul.

Csütörtöktől alig érezhetően csökken majd a hőmérséklet, a borongósabb északi területeket leszámítva országszerte kikukucskálnak majd a nap sugarai a fátyol- és gomolyfelhők közül, legfeljebb csak kisebb záporok, zivatarok fordulhatnak elő. Az északi, északkeleti szél élénk, északkeleten néhol erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 32 fok között alakul.

met

 

Hasonló hírek

Trópusi meleg jön

Edit

Szeles és változékony idő lesz a hosszú hétvégén

Edit

Nem hiszed el, mikor mérhetünk idén először fagypont alatti hőmérsékletet

Mazsi