Hirmagazin.eu
Főoldal » Az ayurvédikus gyógyászat
Egészség - betegség

Az ayurvédikus gyógyászat

Sok természetgyógyászati módszerről hallunk, sok homeopatikus módszert ismerünk, azonban valójában tudjuk mit is jelentenek ezek?

ayurvédikus gyógyászat

Ma egy új ágat fedeztem fel, amiről sokat hallani, de mint mindennel ezzel is úgy voltam, hogy nem tudom, pontosan mi is lehet ez a módszer.

Az Ayurveda egy Indiából eredő több mint 5000 éves gyógyászati ág, amely a szubkontinens területén élő emberek ősi kultúrájának, egy a mai napig élő és működő hagyatéka, a mai modern kor embereinek és gyógyítóinak számára.

Maga az Ayurveda szó szerinti fordítása nagyon kifejező, nem más, mint „Az élet tudománya”, ez egy teljes tökéletes tudást jelent, amivel meggyógyulhatunk és a gyógyítás áldását is elsajátíthatjuk. Az Ayurvedát nevezik az

„Orvostudományok Anyjának” is, mivel egyetemes elvei az évezredek folyamán szinte valamennyi főbb gyógyászati rendszer alapjává váltak.

Az Ayurveda ősi tudásából merített már az i.e. 4-5. században Hippokratész, majd az i.e. 1. században a kínai gyógyítók (akupunktúra), a 7. században pedig Harun Al Rasid és más arab orvosok, de buddhista szerzetesek közreműködésével az ayurvedikus tudás az i.e. 6. századtól kezdve eljutott Tibetbe, Mongóliába, Koreába és Srí Lankára is, valamint az ókori egyiptomi kultúra gyógyászatára is nagy hatással volt.

ayurvédikus gyógyászatAz Ayurveda gyógyászati rendszernek a modern kor orvosai, a nyugati (allopatikus) gyógyászat számára is van mondanivalója. Az ősi ayurvedikus szövegekben leírt gondolatok és módszerek fontos kiegészítésként szolgálhatnak a modern, nyugati orvostudomány tovább fejlesztéséhez is. Megismerésük rendkívüli jelentőségű az egészségmegőrzés és a legkülönbözőbb betegségek hatékony gyógyítása és utókezelése szempontjából.

A három nagy gyógyászat közül az ayurvéda elsősorban az egészségmegőrzést, a betegségmegelőzést tartja szem előtt. Egy másik kiemelkedő alapelve a többi orvoslással szemben, hogy ez a gyógymód igen nagy hangsúlyt fektet az egyéni adottságokra és különbözőségekre.

Az embereket testi és lelki tulajdonságaik, érzelmi beállítottságuk, mentalitásuk alapján különböző típusokba sorolja, és ennek megfelelően egyénre szabott kezelési módokat, táplálkozási és életmódbeli tanácsokat dolgoz ki számukra, ezzel is növelve a kezelés hatékonyságát. Egészségünk megőrzésében ugyan fontos szerepet játszik testi és lelki állapotunk. A test, a szellem és a lélek állapotának megfelelő harmóniája is, mivel egészségünk ennek a három alappillérnek a harmóniáján múlik.

Az áyurvéda az egészség és ez által a szépség, fiatalosság megőrzése céljából számtalan egymást követő, egymásra épülő módszert alkotott meg. Ezeket a kezeléseket és a kezeléshez használatos anyagokat teljesen egyénre szabja. Az áyurvéda összes terápiás kezelése személyre szabottan, az egyén alkatának illetve problémájának, vagy a  vikruti függvényében történik.

Az áyurvéda nem népgyógyászat, nem gyógyító vallás, nem misztikus és főleg nem kuruzslás. A gyógyítás tudományos, ellentmondások nélküli és jól egyeztethető a nyugati orvoslással. Hatékonyságának, eredményességének köszönhetően egyre népszerűbb az egész világon.

Ezt mi sem igazolja jobban, mint az a tény, hogy Európában kb. 3000 áyurvéda szakorvos működik és egyre több allopátiás orvos választja az áyurvéda gyógyászatot, mint egy külön szakosodást. Az Egyesült Államokban közel 50 egészségügyi szakközépiskola oktatási programjába bevezették az áyurvédikus terápiák oktatását.

Ma már egyre nagyobb jövőt tulajdonítanak ennek a tudományágnak is, mivel nem a gyógyszerekre alapuló kezeléseket rengeteg mellékhatásuk miatt sokakban felháborodást keltenek.

 

Forrás: delina

Hasonló hírek

Az idegrendszeri betegségek lelki háttere

Mazsi

Méregtelenítsük májunkat mazsolával – Az oroszok ezt a kúrát alkalmazzák sikeresen!

Mazsi

Baj van a férfiak spermaképével!

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!