Hirmagazin.eu
Főoldal » Az Armata T-14 orosz tankot gyártó cég azt tervezi, hogy létrehoznak egy robot sereget
Technika, kommunikáció

Az Armata T-14 orosz tankot gyártó cég azt tervezi, hogy létrehoznak egy robot sereget

Egy orosz védelmi cég, amely a vadonatúj Armata T-14 harckocsit állítja elő azt tervezi, hogy építenek egy új harci robot sereget az elkövetkező két évben. Ez lenne a következő lépés a mesterséges intelligencia vezérelte gépek irányába, mondja a gyártó.

Az Uralvagonzavod, mely az Armata T-14 szuper tankot májusban mutatta be, megpróbál túllépni a kipróbált katonai technológiákon, és alig várják, hogy mesterséges intelligenciát fejlesszenek.

“A prototípust 1,5-2 éven belül be tudjuk mutatni. Fokozatosan fogunk távolodni a legénységgel rendelkező gépektől,” – mondta kedden Vjacseszlav Khalitov, a cég vezérigazgató-helyettese.

Példaként említette, hogy az Armatának jelenleg három fős személyzetre van szüksége.

“Ezután lesz kettő, majd egyáltalán nem lesz szükség személyzetre,” – mondta Khalitov.

A robot mérnöki trendek világszerte közel azonosak, mondta. Az egész távirányító technológiával kezdődik, majd azt követően bevezetésre kerül a mesterséges intelligencia. Az Uralvagonzavod ugyanezt a mintát követi.

Khalitov megnyugtatott, hogy még túl korai félni a gépek háborújától, mivel az egész ötlet az elkövetkező évtizedekben kerül kifejlesztésre. Ugyanakkor az így szerzett tapasztalatok az egész ipart át fogják alakítani, mondta.

A T-14 egy Armata páncélozott platformon alapul, és képes kezelni a 21. század által támasztott kihívásokat. Az orosz katonai csodát a Honvédelmi Minisztérium mutatta be a május 9-i Győzelem Napi parádé alkalmával Moszkvában. A tank több “komoly potenciális vásárlót vonzott arab országokból”, mondta Dmitrij Rogozin orosz miniszterelnök-helyettes.

A három fős legénység egy páncélozott kapszulában foglal helyet, a tank figyelemre méltó az ember nélküli lövegtornya miatt, mely teljes mértékben távirányítású 125 mm-es sima csövű ágyúval, és 7,62 mm-es géppuskával van felszerelve.

Az Uralvagonzavod nemrég jelentette be azon tervét, hogy egy távirányítású tankot készítenek a közeljövőben. A hírt Rogozin viccelődve fogadta, és azt mondta, hogy a hadseregnek hamarosan “World of Tanks” számítógépes játékban jártas emberekre lesz szüksége.

Megjegyzését azután tette, hogy az orosz tömegtájékoztatás nyilvánosságra hozta az Uralvagonzavod vállalat terveit, mely szerint a közeljövőben egy olyan T-90 típusú harckocsit hoznának létre, amely 3-5 kilométeres távolságból lenne vezérelhető.

Nem ez volt az első alkalom, amikor Rogozin hangot adott annak, hogy preferálja a drón technológiákat. Szeptember elején azt írta, hogy hamarosan mindannyian tanúi lehetünk annak, amikor egy “szemüveges stréberekből” álló hadsereg tönkreteszi a “jóképű sportolók erőit, akik alacsonyabb technológiai szinten harcolnak.”

A T-90 az Uralvagonzavod által gyártott korábbi harckocsi modell, de a vállalat most a modernebb Armata tankok gyártására vált. Ugyanakkor a harci jármű export változatát továbbra is kínálják, és a kísérleti távvezérelt gépek kidolgozása is folyamatban van.

A World of Tanks egy belorusz cég, a Wargaming ingyenes online több személyes számítógépes játéka, mely 2010-ben jelent meg. A Forbes magazin 2014-es becslése szerint a World of Tanks felhasználók száma több mint 50 millió.

 

Forrás: Újvilágtudat

Hasonló hírek

Figyelem! Március 1-től leáll a Skype, soha többé nem fog tudni bejelentkezni! Mutatjuk mit kell tennie!

Edit

Életveszélyes ez a mobil! Repülőgépen gyulladt ki a telefon!

Mazsi

Felderítették az Atacama-sivatag ködének 3500 éves történetét

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------