Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Az arcán nyoma sem volt feszültségnek: ezeket mondta Gyárfás Tamás a tárgyalóteremben

Budapest — Hat perc volt csupán a tárgyalás megkezdéséig, amikor Gyárfás Tamás (70) a Fővárosi Ítélőtábla tárgyalótermébe lépett.

Arcán nyoma sem volt feszültségnek, pedig felbujtóként előre kitervelt emberölés miatt került a vádlottak padjára.

– Rosszul aludtam a tárgyalás előtti éjszaka. De megpróbálom úgy felfogni ezt, hogy a körülöttem két éve keringő abszurd vádakat végre sikerül örökre eloszlatni – mondta a Blikknek Gyárfás Tamás.

Gyárfás Tamás (balra) és védője dr. Zamecsnik Péter érkezik a tárgyalásra/Fotó: -Zsolnai Péter

Mint ismert, Gyárfás Tamás és Fenyő János a 90-es évek két legismertebb médiavállalkozója volt. Számos hatalmi harc, üzleti vita jellemezte a kapcsolatukat, de végül megbékéltek egymással. Másfél év múlva, 1998. február 11-én a Margit körút sarkán a piros lámpánál kocsijában várakozó Fenyő Jánosra ötször rálőttek. Egy lövés a férfi arcát és a koponyáját érte, a vállalkozó pár perc alatt meghalt. A nyomozás hosszú ideig nem hozott eredményt, végül a gyilkosságért a szlovák Jozef Rohácot ítélték el, a felbujtással pedig Gyárfás Tamást vádolják, mondván: ő kérte fel előbb Tasnádi Pétert, majd Portik Tamást, hogy ölje meg egykori üzleti ellenfelét. De Portik volt az, aki továbbította a parancsot Jozef Rohácnak.

– Nincs mit beismernem. A vitáimat Fenyő Jánossal nyíltan, érvekkel és nem erőszakkal vívtam – mondta Gyárfás Tamás a Fővárosi Törvényszék tegnapi előkészületi ülésén. – Nem volt indokom Fenyő János megölésére, senkit nem bujtottam fel gyilkosságra. Az üzleti vitánk végén kezet fogtunk egymással. Portik azt vallotta, nem kapott tőlem pénzt a gyilkosságért. Hát milyen bérgyilkosság az, ahol a gyilkos ingyen dolgozik?

Fenyő János médiavállakozót 1998. február 11-én, kora este ölték meg a nyílt utcán /Fotó: RAS-archívum

Gyárfás ellen az egyik legfontosabb bizonyíték az az 551 perces telefonos hangfelvétel, amit Portik készített a vele folytatott telefonbeszélgetésekről. Azonban Gyárfás Tamás ügyvédje, dr. Zamecsnik Péter kérte a bíróságot, vonja ki a bizonyítékok sorából a hangfelvételt, mert az törvényellenesen, a védence tudta, beleegyezése nélkül készült. A bíróság február 11-én, a következő tárgyalás során dönt arról, mi lesz a bizonyíték sorsa.

– Hiányos ez a vádirat, mert hiányzik a bűncselekmény oka, helye, összes részlete. Ezek nélkül nem is lehet az ügyet tárgyalni – vélte Zamecsnik Péter.

Tasnádi 15 év után vallott Gyárfásra a szembesítéskor

– Valóban megkért Gyárfás, hogy végezzem el ezt a munkát, három részletben fizetett érte 22 millió forintot, pedig egy lépést sem tettem érte – mondta Tasnádi Péter. – A rendőrség már a gyilkosság előtt tudott arról, hogy Gyárfás mivel bízott meg, amit én 15 év után a szembesítés során a szemébe is mondtam.

blikk, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Négy fő illegális migránst tartóztattak fel rendőreink Röszkénél tegnap éjjel

Géza

Halálos baleset az M0-snál

Géza

Ez az új mobiltelefonos átverés: nyeremény ígéretével csalnak ki pénzt

Edit