Hirmagazin.eu
Főoldal » Az arcán nyoma sem volt feszültségnek: ezeket mondta Gyárfás Tamás a tárgyalóteremben
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Az arcán nyoma sem volt feszültségnek: ezeket mondta Gyárfás Tamás a tárgyalóteremben

Budapest — Hat perc volt csupán a tárgyalás megkezdéséig, amikor Gyárfás Tamás (70) a Fővárosi Ítélőtábla tárgyalótermébe lépett.

Arcán nyoma sem volt feszültségnek, pedig felbujtóként előre kitervelt emberölés miatt került a vádlottak padjára.

– Rosszul aludtam a tárgyalás előtti éjszaka. De megpróbálom úgy felfogni ezt, hogy a körülöttem két éve keringő abszurd vádakat végre sikerül örökre eloszlatni – mondta a Blikknek Gyárfás Tamás.

Gyárfás Tamás (balra) és védője dr. Zamecsnik Péter érkezik a tárgyalásra/Fotó: -Zsolnai Péter

Mint ismert, Gyárfás Tamás és Fenyő János a 90-es évek két legismertebb médiavállalkozója volt. Számos hatalmi harc, üzleti vita jellemezte a kapcsolatukat, de végül megbékéltek egymással. Másfél év múlva, 1998. február 11-én a Margit körút sarkán a piros lámpánál kocsijában várakozó Fenyő Jánosra ötször rálőttek. Egy lövés a férfi arcát és a koponyáját érte, a vállalkozó pár perc alatt meghalt. A nyomozás hosszú ideig nem hozott eredményt, végül a gyilkosságért a szlovák Jozef Rohácot ítélték el, a felbujtással pedig Gyárfás Tamást vádolják, mondván: ő kérte fel előbb Tasnádi Pétert, majd Portik Tamást, hogy ölje meg egykori üzleti ellenfelét. De Portik volt az, aki továbbította a parancsot Jozef Rohácnak.

– Nincs mit beismernem. A vitáimat Fenyő Jánossal nyíltan, érvekkel és nem erőszakkal vívtam – mondta Gyárfás Tamás a Fővárosi Törvényszék tegnapi előkészületi ülésén. – Nem volt indokom Fenyő János megölésére, senkit nem bujtottam fel gyilkosságra. Az üzleti vitánk végén kezet fogtunk egymással. Portik azt vallotta, nem kapott tőlem pénzt a gyilkosságért. Hát milyen bérgyilkosság az, ahol a gyilkos ingyen dolgozik?

Fenyő János médiavállakozót 1998. február 11-én, kora este ölték meg a nyílt utcán /Fotó: RAS-archívum

Gyárfás ellen az egyik legfontosabb bizonyíték az az 551 perces telefonos hangfelvétel, amit Portik készített a vele folytatott telefonbeszélgetésekről. Azonban Gyárfás Tamás ügyvédje, dr. Zamecsnik Péter kérte a bíróságot, vonja ki a bizonyítékok sorából a hangfelvételt, mert az törvényellenesen, a védence tudta, beleegyezése nélkül készült. A bíróság február 11-én, a következő tárgyalás során dönt arról, mi lesz a bizonyíték sorsa.

– Hiányos ez a vádirat, mert hiányzik a bűncselekmény oka, helye, összes részlete. Ezek nélkül nem is lehet az ügyet tárgyalni – vélte Zamecsnik Péter.

Tasnádi 15 év után vallott Gyárfásra a szembesítéskor

– Valóban megkért Gyárfás, hogy végezzem el ezt a munkát, három részletben fizetett érte 22 millió forintot, pedig egy lépést sem tettem érte – mondta Tasnádi Péter. – A rendőrség már a gyilkosság előtt tudott arról, hogy Gyárfás mivel bízott meg, amit én 15 év után a szembesítés során a szemébe is mondtam.

blikk, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Több mint 2.000 db körbála szalmát gyújtott fel..

Géza

Hiába a vérdíj? Megúszhatja a Teréz körúti robbantó – VIDEÓ

Mazsi

Durva családi viszály: szögvassal támadt a fiára

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------