Image default
Belföldi hírek

Az amerikai National Geographic is hazánkra figyel

A Balaton, a magyar tenger című fotósorozat korábban több külföldi lapban vagy portálon szerepelt. Most az amerikai National Geographic is felfigyelt rá. A nagy sikerről Pályi Zsófia fotográfus beszélt a Balatoni nyár című műsorban.

Pályi Zsófia képe

Pályi Zsófiát vonzotta a strandok és a napfény világa, illetve a gyerekkori emlékek a végtelen nyárról, ezért úgy döntött, ebben a témában készít egy fotósorozatot. Beállított képekről van szó, többségük portré, amelyekhez hétköznapi emberek álltak modellt.

Mint mondta, a fotósorozatot analóg kamerával készítette el, a cél az volt, hogy minél közelebbről tudja fotózni a vizet és a modelleket. A napfény és a tiszta égbolt pedig gyönyörűen tükröződött és szép derítést adott a modelleknek és a magyar tengernek egyaránt.

Pályi Zsófia képe

Pályi Zsófia a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem fotográfia képzésén végzett. Képei már számos hazai és nemzetközi újságban megjelentek, a megrendelők között szerepel a New York Times, a CNN Photo Blog, a Vice UK és az Al Jazeera is.

Egy nemzetközi pályázaton keresztül – ahol finalistaként végzett a balatoni fotósorozat – talált rá a fotográfus munkájára a National Geographic.

Forrás: DunaTelevízió, MTI, Hirado.hu, M1, Ng

Hasonló hírek

Macedónia “szuperkerítést” épít

Edit

A Budapest, III. kerületi vandálok és garázdák figyelmébe!

Géza

Kellemes délutánt kívánunk! ;)

Edit