Hirmagazin.eu
Főoldal » Az amerikai haditengerészet átmenetileg felfüggeszti tevékenységét világszerte
Külföld

Az amerikai haditengerészet átmenetileg felfüggeszti tevékenységét világszerte

Erre azt követően került sor, hogy John Richardson admirális, a haditengerészet műveleti főparancsnoka hétfőn délelőtt a hivatalos Facebook-oldalán felhívást tett közzé, amelyben “műveleti szünetet” kért. A tengernagy egyúttal a Japánban és Japán körül tevékenykedő flotta tanúsítványainak és egész kiképzésének felülvizsgálatára is felszólított.

John Richardson, utalva a John McCain amerikai hadihajó hétfőre virradóra Szingapúrnál történt ütközéses balesetére, leszögezte:

“Ez a második nagyobb ütközés az elmúlt három hónapban és az utolsó egy sor nagyobb incidensben, amely elsősorban a csendes-óceáni hadszíntéren történt”. Az admirális hozzátette: “ez a tendencia erőteljesebb cselekvést igényel”.

A műveleti főparancsnok útmutatása szerint a széles körű felülvizsgálatnak magában kell foglalnia a cselekvési tempót, a teljesítményt, a karbantartást és a személyi állományt is.

A szingapúri partoknál történt baleset azonnali vizsgálatát már hétfőre virradóra elrendelte az amerikai haditengerészet, a műveleti főparancsnok által szorgalmazott általános és mély vizsgálat vezetőjét Richardson admirális meg is nevezte: a feladat irányításával Phil Davidson admirálist bízta meg. Davidson a haditengerészet szakemberei mellett külső szakértőket és a magánszektort is bevon majd a vizsgálatokba.

Ütközés Szingapúrnál – 10 tengerész eltűnt egy amerikai hadihajóról

Egy rombolóhajó Szingapúr közelében ütközött össze egy kereskedelmi hajóval – jelentette az amerikai haditengerészet. Az baleset következtében 5 tengerész megsérült, 10-nek pedig nyoma veszett.

Baleset történt Szingapúr keleti partja közelében, a Malakka-szorosnál, amikor egy irányított rakétákkal felszerelt amerikai hadihajó, a John McCain összeütközött egy görög tulajdonban lévő, de libériai zászlóval közlekedő kereskedelmi hajóval – írja az MTI.

Utóbbi nyersolajat szállított, a baleset következtében pedig az amerikai rombolóhajó súlyos károkat szenvedett – derült ki a közleményből.

A szingapúri haditengerészet illetve a parti őrség hajók és helikopterek segítségével kezdték meg az emberek felkutatását, illetve megmentését, ám ezenkívül egy másik amerikai hadihajó is úton van már.

A legfrissebb információkból az derül ki, hogy öt tengerész megsérült, legalább tízen pedig eltűntek.

A John McCain a Dél-kínai tengeren járőrözött, majd ezután indult el Szingapúr irányába. Ekkor történt meg a baj.

Természetesen az amerikai haditengerészet már elkezdte a vizsgálatokat a balesetet érintően, John McCain arizonai republikánus szenátor pedig – akiről a romboló hajó is kapta a nevét – együttérzéséről biztosította a hajón tartózkodó legénységet – írja az MTI.

Hétfőn a jordániai fővároban, Ammánban tartózkodó James Mattis védelmi miniszter egy tájékoztatón megerősítette, hogy a műveleti főparancsnok átfogó vizsgálatot rendel el. Mattis közölte: a Pentagon (védelmi minisztérium) “valamennyi balesetre kiterjedő átfogó vizsgálatot” folytat.

Szingapúr partjainak közelében a John McCain amerikai hadihajó egy görög tulajdonban lévő, de libériai zászló alatt hajózó tartályhajóval ütközött össze. Legalább tíz amerikai tengerész eltűnt, öt pedig megsérült.

Júniusban Japán partjainak közelében a Fitzgerald torpedóromboló ütközött össze egy Fülöp-szigeteki kereskedelmi hajóval. Hét amerikai matróz életét vesztette. A torpedóromboló kapitányát és két tisztjét felmentették a szolgálat alól, és tizenkét matróz fegyelmit kapott.

Forrás: MTI

Képek: eloben.hu

Hasonló hírek

Fekete özvegy: napokig mérgezte szemcseppel a férjét egy asszony

Mazsi

A horvát határon történő események a fasiszta időket idézik

info

Olcsóbbá és gyorsabbá válhat az európai áruszállítás (Olvasd el és hallgasd meg!)

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!