Image default
Külföld

Az Amazon dolgozói annyira féltik az állásukat, hogy inkább üvegbe végzik a kisdolgukat

Olyan magasak az elvárások, hogy inkább nem is isznak, hogy a mosdóba se kelljen kimenni.

Jeff Bezos a világ leggazdagabb embere. Az Amazon tulajdonosa arról is híres, hogy elsőként lépte át a 100 milliárd dolláros vagyont a Forbes listája élén.

Kép: CNBC.com

Azonban úgy tűnik, hogy a 118,8 milliárd dolláros vagyonnal rendelkező cégvezető boldogsága nem ragad át az alkalmazottakra, akik állítólag annyira félnek teljesítményük megítélésétől, hogy még mosdóba sem nagyon mernek elmenni.

A különös hírről a Business Insider számolt be, amely azt írja, hogy az Amazon raktári dolgozói annyira féltik a munkájukat, hogy inkább üvegbe végzik a kisdolgukat.

Az oldal szerint azok az alkalmazottak, akik a csomagokba készítik össze a rendeléseket, hordanak maguknál egy pisisüveget, mert a mosdó túl messze van.

Ezt James Bloodworth írta, aki az Egyesült Királyság egyik üzemébe épült be, mert épp könyvet ír az alacsony fizetésű brit munkahelyekről.

Kép: The Poke

Állítása szerint, azok, akik a legfelső emeleten dolgoznak, egyszerűen el sem indulnak, mert a következő mosdó csak négy szinttel lejjebb van.

Az Amazon híres arról, hogy milyen hatékonyan monitorozza a munkatársai, a csomagjai és a tárgyak mozgását, és nagyon szigorúan tartja a vállalat a szünetre vonatkozó előírásokat, és komoly elérendő célokat tűz ki az alkalmazottaknak.

Egy hétfőn megjelent kérdőívből kiderült például, hogy az alkalmazottak közel háromnegyede fél mosdóba menni, mert az veszélyezteti az előírt célt. Ilyen cél például óránként dobozba rakni 120 terméket.

Névtelenül nyilatkozó alkalmazottak arra panaszkodtak, hogy a célok évről évre emelkednek, így inkább nem is isznak, hogy mosdóba se kelljen kimenni. Ha valaki lemaradásban van, és elmarad a kijelölt céltól, akkor üzenetet küld neki a rendszer, hogy igyekezzen.

Kép: homeinfo

Természetesen az Amazon is reagált a vádakra. A cég szerint minden épületben elérhető távolságban vannak a mosdók, és az Amazon biztonságos és jó légkörű munkahelyeket teremtett, versenyképes juttatási csomaggal több ezer ember számára az Egyesült Királyságban.

A vállalat elmondása szerint erre jó bizonyíték, hogy az Amazon az Egyesült Királyság 7. legkeresettebb munkahelye a LinkedIn-oldalon.

Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu

Képek:

Hasonló hírek

Pattanásig feszült a helyzet Izraelben (Videó)

info

Kitört az Etna

Géza

Az utcán támadt a medve Dél-Erdélyben

Géza