Hirmagazin.eu
Főoldal » Az Alkotmánybírósághoz fordulnak a baloldali képviselők a házszabály februárban hatályba lépett módosításai miatt – videó
Belföldi hírek

Az Alkotmánybírósághoz fordulnak a baloldali képviselők a házszabály februárban hatályba lépett módosításai miatt – videó

Országgyűlés tavaly év végén szigorította azokat a szabályokat, amelyek alapján súlyosabban büntethetők azok a képviselők, akik rendbontást követnek el a Parlamentben – hangzott el az M1 Híradójában.

Ellenzéki képviselők elállják a házelnöki pulpitusra vezető lépcsőt az Országgyűlés plenáris ülésének kezdete előtt 2018. december 12-én (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A baloldali pártok a kezdetektől fogva ellenezték parlamenti rendszabályok szigorítását, hétfőn pedig bejelentették, az Alkotmánybírósághoz fordulnak.

Az MSZP-s Kunhalmi Ágnes – a párbeszédes Szabó Tímeával, a DK-s Arató Gergellyel, a jobbikos Lukács László Györggyel és az LMP-s Csárdi Antallal közösen tartott sajtótájékoztatón – a képviselői munka korlátozásának nevezte a módosítást.

Nem csak a magyar parlamentben van szükség viselkedési szabályokra: az európai parlamentarizmus egyik legrégebbi intézményében, a brit parlamentben tilos hazugnak nevezni az ellenfeleket, aki nem kér azonnal bocsánatot, azt azonnal ki is lehet tiltani az ülésről. Az ülés rendjét megzavaró  képviselőket a házelnök utasítására kikísérik.

A zágrábi parlamentben az őrökkel vitetik ki az ismételten rendzavaró politikusokat, és ilyenkor megszakítják az ülést – erre a közelmúltban többször is szükség volt.

Az olasz parlamentben tavaly novemberben a földrengéskárok enyhítéséről szóló vitában szó szerint ölre mentek a képviselők. Lökdösték egymást, kiabáltak. Olaszországban ilyenkor a képviselőket akár egy hónapra is felfüggesztik, erre az időre nem jár nekik fizetés.

Tavaly októberben pedig az Európai Parlamentben az egyik olasz képviselő egy doboz bonbont vágott földhöz, amikor Törökország szíriai katonai beavatkozását bírálta. Angelo Cioccát öt ülésnapra felfüggesztették minden parlamenti tevékenysége alól a plenáris szavazást kivéve, és mintegy egymillió forintnak megfelelő pénzbüntetéssel sújtották.

Ma, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Felváltva sugározták a Himnuszt és a Szózatot (+videók: Himnusz , Szózat)

Géza

Az operatív törzs bejelentései a pünkösdi hétvége után.. – videó

Géza

Kemény válasz jön a Soros-Sargentini jelentésre

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------