Hirmagazin.eu
Főoldal » Az alkohol egészséges is lehet! Megmutatjuk, mit érdemes inni
Egészség - betegség

Az alkohol egészséges is lehet! Megmutatjuk, mit érdemes inni

Nem­ré­gi­ben a tu­dó­sok megint egy ér­de­kes tényre vi­lá­gí­tot­tak rá. Be­bi­zo­nyí­tot­ták, hogy az al­ko­hol igenis az egész­sé­ges élet része! Erre inni kell!

Persze nem nyakra-főre! Természetesen továbbra is a mérték a lényeg. De azért jó tudni, hogy nagyapáink bölcsességei nem vesznek el az idővel, sőt! Mai tudományos vizsgálatok is épp alátámasztják hétköznapi tanácsaikat.

Az alkohol egészséges is lehet! Megmutatjuk, mit érdemes inni
(Fotó: 123RF)

Valószínűleg te is sokszor hallottad gyermekkorodban, mikor felmenőid koccintgattak, hogy:

Fiam! Ez nagy mértékben méreg, de kis mértékben ORVOSSÁG.

Valóban. A felnőtt, felelősségteljes alkoholfogyasztással sok szívességet teszel magadnak. És még a hangulatod is jobb lesz.

Az alkohol egészséges is lehet! Megmutatjuk, mit érdemes inni 1
(Fotó: 123RF)

Inkább keveset!

Szinte ugyanúgy, mint a táplálkozásnál, az alkohol fogyasztásánál is ez az egyik legfontosabb vezérfonal. Ha rendszeresen, vagyis heti 3 alkalommal 1-1 pohárka bor iszol, akár 33%-al csökkentheted a szívinfarktus kialakulásának a veszélyét. 

Nincs semmi megkötés

Az alkohol típusára legalábbis valóban nincs. Teljesen mindegy, milyen típusú szeszes italt iszol. Akár borozol, akár sörözöl, sőt, még ha akár rövidet fogyasztasz is, mindegyik egyformán jótékony hatású a szervezeted számára.

Az alkohol egészséges is lehet! Megmutatjuk, mit érdemes inni 2
(Fotó: 123RF)

Kísérletezők

Mivel ez a kérdés szinte minden országot érint, rengeteg kísérlet látott napvilágot az elmúlt évtizedekben ebben a témában. A vizsgálatok általános végeredménye elég egyöntetűnek látszik. Ha okosan fogyasztod, az alkohol inkább egészséges, mint káros.

Azok, akik rendszeresen isznak egy kevés alkoholt, sokkal jobb szív- és érrendszeri egészségnek örvendhetnek, mint azok, akik teljesen önmegtartóztató módon élnek.

A ló másik oldala                        

Sokak véleménye szerint a napi kis mennyiségű alkohol védi a szervezetedet. De azért ez nem azt jelenti, hogy kötelező minden nap meginnod, hogy egészséges legyél!

Az alkohol egészséges is lehet! Megmutatjuk, mit érdemes inni 3
(Fotó: 123RF)

És sajnos azt is el kell mondani, hogy a túlzott alkoholizálás nagyon komoly pszichés és szociális betegségeket okozhat. És nemkülönben, felelőtlen fogyasztása nap mint nap emberek ezreinek a haláláért felelős.

Élvezd az életed! Ne vond meg magadtól a kellemes dolgokat, de hogy hosszú életű és egészséges lehess, az arany középutat sose téveszd szem elől.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

A szív egészsége gránátalmával

Mazsi

Mindent a fülgyulladásról: hatékony megelőzés és gyógymódok

Mazsi

Ezért igyál minden este egy bögre kakaót

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------