Hirmagazin.eu
Főoldal » Az akadémia vizsgálja a battai gumifeldolgozót
Természetvédelem, élőlények védelme

Az akadémia vizsgálja a battai gumifeldolgozót

A lakossági ellenállást figyelembe véve döntött úgy a Homatech Zrt. vezetése, hogy a Magyar Tudományos Akadémiát is felkérik a Százhalombattán megvalósítandó beruházás környezetvédelmi vizsgálatára.

Az akadémia vizsgálja a battai gumifeldolgozót

A cég tavaly novemberben jelentette be, hogy 2 év alatt gumifeldolgozót húzna fel a városban. Az üzemben évente 30 ezer tonna gumihulladékot hasznosítanának újra, ami heves ellenkezést váltott ki a helyi lakosokból. Pár hete ezren tüntettek ellene, a demonstráción dr. Illés Zoltán, a Fidesz volt környezetvédelmi államtitkára is felszólalt.

Az üzem környezetbarát mivoltáról az sem igazán győzte meg őket, hogy decemberben a kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánította a beruházással összefüggő közigazgatási hatósági ügyeket. Így nem kell beszerezni az építészeti-műszaki tervtanács véleményét, és többek között nem kell lefolytatni a településképi véleményezési eljárást sem.

A Csányi Sándorhoz köthető Bonitás 2002 Befektetési Zrt. többségi tulajdonában lévő Homatech Recycling Zrt. a már meglévő nemzetközi tanúsítási eljárásokon felül most az MTA-t is felkérte az üzem környezetvédelmi hatásvizsgálatára.

A független vizsgálat eredményeit az év második negyedévére várják. Állításuk szerint nincs mitől tartani, nem égetéssel, hanem zárt rendszerben, a legszigorúbb környezetvédelmi előírások betartásával működtetnék a gyárat, ami a gáz mellett például zöldáram termelésére is használható szénhidrogén folyadékot, kokszot, valamint acélt állítana elő- írta az MTI.

 

Forrás: greenfo

Hasonló hírek

Betiltatnák a Monsantót rákkeltő anyagaiért

info

Négymilliós büntetés leguán gázolásért

info

Igazi mérnöki csoda Magyarország második legnagyobb tava, a Tisza-tó

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!